Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 23.07.2013, 11:51:48
Leoaica's Avatar
Leoaica Leoaica is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2013
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit "Explicarea lui «Doamne, miluiește-mă!"

În ceea ce privește propoziția "Doamne, miluiește-mă!", există în Filocalie o minunată explicație a acesteia, într-un capitol intitulat "Explicarea lui "Doamne, miluiește-mă!"; (Kyrie Eleison)". Printre alte lucruri, autorul ei spune: "Mila lui Dumnezeu nu este nimic altceva decât harul Atotsfântului Duh, pe care noi, păcătoșii, trebuie să i-L cerem lui Dumnezeu și să strigăm neîncetat: "Doamne, miluiește-mă!" lucru care înseamnă fie-Ți milă de mine, Doamne, păcătosul, în starea în care mă aflu. Adu-mă din nou la harul Tău. Dă-mi duhul puterii, spre a putea fi întărit și să pot înfrunta ispitele diavolului și răul obicei al păcătosului. Dă-mi duhul pocăinței, ca să mă pot schimba, ca să pot ajunge la cunoașterea de sine și să mă pot îndrepta. Dă-mi duhul temerii și al fricii, ca să mă tem de Tine și să păstrez poruncile Tale. Dăruiește-mi duhul dragostei, ca să Te pot iubi și să nu mă mai despart de Tine. Dăruiește-mi duh de pace, ca să-mi păstrez sufletul în pace, să-mi pot aduna gândurile și să fiu calm și liniștit. Dăruiește-mi duh de curăție, ca să mă pot păstra curat de orice pângărire. Dăruiește-mi duh de umilință, spre a-mi putea păstra calmul între frații mei creștini și a mă păzi de mânie. Dăruiește-mi duh de smerenie, ca să nu cad în mândrie"!.

(Cosnstan Cavarnos, Preotul - Părintele duhovnicesc, Editura Doxologia, p. 12-13)

Acest cuvant de folos a fost luat de pe site-ul www.doxologia.ro, site pe care vi-l recomand cu toata caldura. Doamne ajuta!

Last edited by Leoaica; 23.07.2013 at 11:54:31.
Reply With Quote