View Single Post
Vechi 23.07.2013, 13:45:40
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit Parintele Dosoftei de la Putna despre CRIMA AVORTULUI SI TACEREA NOASTRA VINOVATA

Părinte Dosoftei, societatea noastră pare a nu mai fi deloc interesată de problema avorturilor. Vi se pare o atitudine corectă?

Nu e firesc să se vorbească atât de puțin în spațiul public despre acest subiect. Jumătate din populația României este omorâtă încă din pântecele mamei și aproape nimeni nu vorbește despre asta.

Acest lucru ar trebui pus pe tapet în fiecare zi, așa cum spunem Crezul la fiecare Liturghie.Pentru că este esențială apărarea vieții. Viața pe care ne-a dat-o Dumnezeu este ceva fundamental. Asta nu înseamnă că trebuie să spui în fiecare predică, însă apărarea vieții trebuie afirmată în orice cuvânt al nostru, în orice discuție, în orice relație, în mod firesc, așa cum vorbim limba română fără să ne propunem, tot așa trebuie să promovăm viața. Cred că preocuparea față de omorârea copiilor nenăscuți în pântece ar trebui să fie firească pentru orice om care consideră că are ori vrea să aibă o minimă dragoste față de aproapele, un minim interes față de viața socială sau față de România.

Mi se pare o componentă primară. Nu văd în momentul de față un subiect social mai important.Discutăm despre ce se întâmplă în Siria, de exemplu (n.n.: interviul a fost luat în ianuarie 2013). Bun, dar acolo se instaurează un regim nou. Au murit 70.000 de oameni până acum. În România, numai anul trecut au fost luate mai multe vieți nevinovate decât au murit în Siria. Și au fost luate prin contribuția celor care ar fi trebuit să le protejeze viața, părinții lor. Mi se pare o orbire sufletească lipsa de implicare, dar ea arată măsura vieții noastre duhovnicești.
Reply With Quote