Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
E un păcat mare, e mutilarea electronică a limbii scrise.
După ce am observat că în jurul meu colegii aveau toți tastaturi speciale și scriau cu diacritice chiar și pe chat, am urmărit să văd dacă e așa în general, pentru toți... Și da, doar noi sîntem excepția.
E o lene națională aici care nu peste mult timp va deveni normă de corectitudine, poate peste o generație. Acum învățătorii trebuie să participe la un curs online în urma căruia copiii vor învăța și cu ajutorul tabletelor din cîte am înțeles, deci se face încet-încet tranziția către tastat în loc de scris de mînă. Vedem ce urmează, ce va mai însemna scrisul cu pixul peste 10-20 de ani.
|
Pe mine personal ma deranjeaza mai mult faptul, ca literele cu diacritice nu au spatiul la fel de mare, si par a invada spatiul urmatoarei litere, de parca ar fi o corectura. Arata urat si mai greu de citit. Cand se va remedia acest lucru, poate ca vor fi mai multi care sa apeleze la diacritice. Dar limba româna nu sufera din acest motiv, deoarece de obicei se intelege corect ceea ce se scrie, chiar asa fara diacritice.
De exemplu: cu diacritice la mine apare scris: natonal (national); tot(toti); generate (generatie)