View Single Post
Vechi 10.12.2007, 14:21:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule, chipurile astea de mesii shi de ingeri shi de hristoshi shi Marii shi ingeri shi arhangheli vor mereu sa te pacaleasca ca multa vreme sa nu-l vezi pe bibi cum itzi inmoaie xx-pita din "blid" impreuna cu Domnul sau impreuna cu tine, deci sa fi tu ala prin care Domnul se va da in mana oamenilor pacatoshi ca prin cine fiul shi urmashul omului se v-a da pacatului va fi vai shi amar de capul shi de zilele lui, iar dracii o shtiu. De aia se dau de jur inprejurul duhovnicilor cu tot felul de vedenii, dar cu adevarat se shi arata unora in lacashul in care doresc sa se arate aceshtia, adevaratzii sfintzi shi adevaratul Dumnezeu, shi aceshtia trebuiesc intr-adevar cercetatzi chiar daca sunt cei adevaratzi, ca nu se supara Dumnezeu dar dupa roade ii vetzi cunoashte... ca satana in cer se arata in cea mai mare lumina, adevar, dreptate, sfintzenie, dar inlauntru precis este plin de toata rautatea shi desfranarea... dar sa nu fi curios de chipul lor spurcat ca sa nu cazi in a face asemenea lor... iar vedeniile sunt dejur imprejurul duhovnicilor, deshi pestetot e plin de ashtia rai...

Dar Parintele Arsenie Boca nu a avut vedenii, sau naluciri sau inchipuiri proprii sau insuflate de draci ci primise darul proorociei, iar proorociile sunt semne ale timpurilor shi intaplarilor ce vor fii, iar proorociile nu sunt deslushite...

deci la vedeniile de la draci shi la orice vedenie sau inchipuire se urmareshte sa capetzi vrednicie pe baza lor shi caurmare indreptatzire shi nerushinare... iar prin vedeniile shi halucinarile auzite, sa capetzi mandrie adica sa te infunzi in deznadejde (vine shi timpul ei), ca asha ne-a invatzat parintele Nifosn dupa cum a scris Ancah, sper sa nu fi confundat, deci aceste roade le urmareshte shi altele bineintzeles, adica sa te faci plin de toata ushuratatea in a practica pacatul shi neascultarea, ca atunci te statorniceshti in surpare, in infruntare, in obraznicie, in contrazicere, in trufie, in triumful asupra diavolilor in loc asupra patimilor tale pe care nu ai cum sa tzi le birui fara Hristos, fara sa urashti lista de pacate shi toate cele ce te fac sa fi stapanit de rau dar iubind omul shi cele ce le-a dat Dumnezeu pentru Mantuirea lui, ca lupta nu se da impotriva sangelui shi a carnii ci impotriva duhurilor mincinoase din vazduh, impotriva pacatelor shi patimilor in care te afli, shi impotriva tuturor lucratori ai faradelegii ce stapanesc veacul acesta, dar cu armele lui Hristos, shi iubind omul, incununandu-te prin rabdare... rabdaree, rabdarIK, rabdarOI, cum a zis parintele Papacioc, traducand cumva sloganul duhovnicesc:
rabdare,
rabdare,
rabdare,

dar ale noastre proprii vise shi inchipuiri shi vedenii shi presupuneri shi proorocii? astea n-or avea shi ele ceva samburi de minciuna shi ticaloshie? numa alea de la draci?
numa aia or fi de vina ca vor sa ne ia ochii, dar avem noi ochi shi pentru ale noastre?
N-avem... deci cu ale noastre ar trebui sa incepem sa nu ne credem vrednici tocmai pentru poftele din visurile noastre... ca noi asha facem, shi abea apoi pentru cele de la draci sa nu ne credem vrednici pentru astea... eu asha am intzeles de la parintele Cleopa Ilie, shi de la parintele Prooroc Arsenie Boca. ("sa nu stingetzi duhul proorociilor de la Dumnezeu", ceva de genul asta ne invatza sf ap Pavel)
dar fiecare pricepe cum poate shi cum shtie... ca doar n-oi fi etalon de pricepere shi explicatzie ca am mai zis-o ca nu prea fac ceea ce stiu ca am auzit de la altzii, deci degeaba stii daca nu ajungi sa shi cunoshti... iar cel ce cunoashte e cel pt care marturiseshte Duhul ca a reushit sa nu mai patimeasca... deci sfintzii cunosc adevarul nu numai ca il aud shi il shtiu...
Reply With Quote