Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Nu e bine să fie despărțit de mamă în primul rînd, indiferent că e dus la creșă sau la bunici. La vîrsta asta ar trebui să fie încă alăptat! Dar teoria și practica spun lucruri diferite de multe ori, ca și aici din păcate.
|
Asa este, cel mai bine este cu mama. Nu cred ca exista mama (normala) care sa doreasca sa mearga la munca si sa isi lase copilul la cresa, decat daca este absolut necesar si asta cu multa durere si suferinta in sufletul ei.
Am vazut cat de importanta este prezenta mamei, le da copiilor o stare de bine, un echilibru, o buna dispozitie, este ceva greu de descris. Vecina mea a inceput serviciul cand fetita ei a implinit doi ani si cand pleca la munca fetita plangea mult timp dupa ea. O auzeam din camera noastra si imi era tare mila de ea.
Baiatelul meu care are nu a implinit inca doi ani, cand vede ca ies din camera imi spune:
nu pleaca mami. Daca sunt in alta camera vine repede dupa mine si zambeste fericit cand ma vede. Sunt micuti si au nevoie de noi, in special de mama.
Mai am si alte exemple care pe mine m-au ajutat sa inteleg cat de important este ca mama sa se ocupe de copii, sa stea cu ei acasa, in special cand sunt mici, pentru buna si sanatoasa lor crestere.