View Single Post
  #15  
Vechi 26.07.2013, 11:39:43
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned
 
Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Mesaje: 1.946
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Era o lumina reala, ce se putea observa cu ochii, nu doar in imaginatie. Asadar, intr-un caz exceptional, si un aparat foto o poate surprinde.
Întrucât nu am văzut Lumina Reală de Care s-au împărtășit Apostolii Domnului, adică nu am văzut Slava lui Dumnezeu, fie și într-o oarecare măsură încât să supraviețuiesc vederii Ei,
nu am termen de comparație pentru a evalua lumina din fotografia postată.

Dar tu vorbești despre un subiect pe care nu l-a avansat nici unul dintre interlocutorii de aici: despre lumina perceptibilă cu simțurile versus lumina din imaginație, iluzia sau halucinația luminii. Cine a spus aici că e lumină imaginată? Nu vezi că e lumină perceptibilă cu ochii? Dacă o lumină a impresionat placa fotografică, iată că o vedem și noi, deci nu e nimic imaginar ci e un fenomen fizic, perceptibil cu simțul vizual. Ai adăugat nepotrivit în textul tău dimensiunea imaginației.

Problema e natura acelei lumini și obârșia ei.
La care aș mai adăuga modul cum a fost folosită informația despre botezul acelor oameni, adică în scop limpede de manipulare și propagandă. Adică, vezi Doamne, să se convingă necredincioșii și papistașii că noi ortodocșii deținem Adevărata Lumină, iar ei nu, înșelații.
Jenant, penibil, primitiv, nedemn de un creștin o asemenea manieră de a sugera... ce? ca de obicei, de a sugera că noi suntem adevărații, noi suntem aleșii, ei sunt înșelați și lor nu li se dă harul etc. Cunoaștem, am tot scris mereu împotriva putregaiului dinlăuntrul Bisericii, adică împotriva ortodoxismului încrezut, urîcios de oameni, care plesnește de îngâmfare și răutate.

Să revenim totuși la problemă:
a) care e natura acelei lumini? Avem vreo garanție, vreo justificare să ne ajute să facem diferența între un fals și un act autentic? Nu cumva natura acelei lumini e una fizică și, în acest caz, rămâne să ne explice un meșter în fotografie, în optică sau un meșter în operarea cu programul Photoshop ori alte programe: cum s-a făcut mânăria?
b) din ce obârșie se trage fenomenul? Să credem că energia necreată a Dumnezeirii s-a pus pe placa fotografică? Sau în corpul și în jurul femeii? Atunci, dacă e în componența fizicului femeii, de ce nu se vede cu ochii liberi ai participanților direcți? Că doar spuneai, Cătăline, că acea lumină este perceptibilă fizic! Dovada că nu a fost percepută fizic e chiar în poză: nimeni dintre cei prezenți nu au aerul că sesizează o așa minune... Își văd liniștiți de treabă, cum e și firesc. În schimb noi, ăștia din fața computerului, avem așa o credință mare cu toții și așa niște ochi duhovnicești, că vedem cu toții ceea ce toți oamenii aceia, martori oculari, n-au văzut... Provine lumina aceea de la Părintele luminii, provine din Lumina Însăși Necreată? Eu zic că vine de la vreun bec de șmecher care s-o fi amuzat destul văzînd cum dau idolatrii pe spate, încrezători în faptul excepțional și nemaipomenit că doar ei sunt aleșii lui Dumnezeu sub soare iar ceilalți sunt niște râme sortite pierii... Îngâmfare și lipsa decentrării de pe sine, un eu hipertrofiat în relația cu sine însuși, o așezare tipică pentru narcisismul cel mai primar. Tot lucruri vrednice de milă.

Așadar, cei prezenți în fotografie nu văd nimic deosebit în jurul lor, nu văd nici o lumină "harică" pentru că lumina pe care o vedem noi în poză nici nu exista acolo. Ea a fost adăugată ulterior, de meșterii în iluzii facile.
Care s-or fi prăpădit de-atâta râs, între timp...

Last edited by cezar_ioan; 26.07.2013 at 12:08:54.
Reply With Quote