Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT
Cred ca ai inteles gresit perspectiva. Ideea e ca, daca nu esti inconjurat de elemente care sa aminteasca omului de identitatea spirituala si de partea sacra a existentei umane, acesta o sa uite de ele si credinta in timp se dilueaza si chiar risca sa o ia pe cai nepotrivite. Se ajunge in cel mai probabil caz, la credinta agnostica, un Dumnezeu abstract, undeva dincolo de spatiu si timp.
Adevarul e ca n-am mai fost in occident de mult timp, ultima data am fost la 15 ani. Insa din ce am vazut la altii sau prin mass-media mi-am dat seama ca e un loc de o debusolare spirituala destul de tragica.
Uitarea este un defect care il are orice om si procesul de putrefactie incepe de la prima clipa a vietii. Nu doar trupul putrezeste, post-mortem, ci intreaga fiinta e condamnata putrefactiei si doar prin propria vointa alegem cum sa ne gaseasca invierea si renasterea.
Toate cele bune!
|
Nu este asa.
Cine are credinta si cunoastere de Dumnezeu nu mai ajunge sa isi piarda credinta indiferent unde se afla pe acest pamant.
Daca nu ai biserica ortodoxa in apropierea ta, atunci fa din camera ta Biserica.
de cand sunt aici la Londra pot spune ca mai tare cred in Dumnezeu si am incredere deplina in tot ce imi randuie El pentru mine. Tot ce vad aici, tot ce ma inconjoara ma face sa fiu mai constienta si mai responsabila de sufletul meu. Cel mai mare dusman aici este timpul, pentru ca este scurt, esti prins in activitate toata ziua , activitate ce te oboseste mult insa eu am gasit o solutie. Calatoresc zilnic cate 2- 3 ore fiind distante lungi si atunci in aceste ore citesc acatiste, rugaciuni, psalmi, sau daca sunt mai obosita citesc din vietile sfintilor, ascult Scriptura audio si valorific astfel timpul pierdut cu transportul londonez.