View Single Post
Vechi 27.07.2013, 00:58:21
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Corect, ai dreptate. De minuni false sau flasificate su nevoie doar cei ce nu le au, nu ortodoxia, care are o multime de minuni.
În concluzie, Cătălin, consideri că pozele de aici surprind o minune, da?
Ai criterii certe pentru asta, da? Poți băga mâna-n foc, ok?
Tot ce vine ca lumină pe calea unei poze e harul lui Dumnezeu, da? Mai ales dacă ne aflăm în contextul unei slujbe religioase (argumentul suprem).
Am înțeles bine? Asta e poziția ta?
(Adresez aceleași întrebări și Mihaelei.)

Ei bine, eu susțin că aceasta nu e credință creștin-ortodoxă, ci ușurătate în a discerne lucrurile. Un dicteu automat al emoției, al dorinței, care afectează discernământul.

Mai consider și că e nu doar hilar, ci de-a dreptul ... nu știu cum să numesc... când credem că placa fotografică are ochi duhovnicești, pe când nici unul dintre credincioși, printre care se numără în cele două poze mai mulți purtători indiscutabili ai harului (sfințiții preoți), nu are.

Oameni buni, dacă un om e scăldat în Lumină, cum se face că nu O percepe el însuși?
Din toate mărturiile celor care au avut experiențe de împărtășire specială a harului, am aflat cu toții că ei înșiși mai întâi erau conștienți, văzînd și simțind, de prezența harului în ei și în jurul lor. Iar descrierile făcute arată că această lumină are o distribuție sferică în jurul corpului și capului credinciosului, nu e mulată pe corp, ca o umbră, ca o mănușă, ca o (atenție prieteni ortodocși) "aură".

Cu totul altceva este revărsarea de mir din corpul moaștelor sfinților. Buna mireasmă este sesizată de toți credincioșii prezenți, întotdeauna. Avem multe, foarte multe dovezi în acest sens. Percepția cu simțul olfactiv este indiscutabilă.

P.S. În urmă cu aprox. 10 ani a avut loc în Biserica din satul Răzvani din județul Călărași o minune: Icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu arăta credincioșilor că Măicuța Domnului plânge. Câteva zile, cât a durat evenimentul, au trecut pe acolo mii de oameni, inclusiv, desigur, arhierei precum și câteva televiziuni cu specialiști de tot felul.
Faptul supranatural a fost constatat direct, cu simțurile (cu ochii de carne) de către toți cei prezenți, mai mult sau mai puțin credincioși: din ochii Preasfintei Născătoare izvorau, indiscutabil, lacrimi.
Aceea a fost într-adevăr o minune. Și a fost perceptibilă prin simțuri, fără nici un dubiu, de o mare mulțime de oameni.

Și tot minune, lumină văzută de oameni, a fost și aici:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...lor-72849.html
Reply With Quote