View Single Post
Vechi 27.07.2013, 07:30:56
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit În general, măi Cătăline, de ce vorbești dacă (nici) nu știi?

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Decebal, daca pe topicul celalalt tu spuneai niste absurditati si tot tu ma acuzai pe mine si pe altii de tot felul de aiureli de la blasfemie pana la altele pentru mine nu e ceva nou. De cand ai reintrat pe forum parca ai patit ceva, ai inceput sa sustii tot felul de invataturi bazandu-te pe rationamentul tau. Pe topicul trecut i-ai contrazis si pe Parintele Staniloae si sfinti, practic nu are nicio importanta o discutie, pentru ca ai sustine ceea ce crezi pana in panzele albe.
Băi, Cătăline, ceea ce susțin eu sunt absurdități în sistemul tău de referință, dealtfel destul de limitat; dacă stau bine să mă gândesc că faci apel la catehism și la vreo câteva articolașe ... Spunea cineva că e bine să te ferești de oamenii unei singure cărți ... Deci absurditățile se văd așa, nu că sunt, ci așa le vezi tu, conform limitelor tale cognitive; mai mult nu prea ești în stare și nici nu ai fost învățat să înțelegi. La fel este și cu "Stăniloae și sfinții", eu am contrazis interpretarea ta greșită, anti-teologică, nu poziția lor, dar văd că deja îți este destul de greu să te adaptezi ca să mai și înțelegi ceva.

Citat:
Cum Parintele Pruteanu te-a banat pe forumul sau in trecut nici nu stiu daca nu scrii doar din aceasta cauza, am vazut ca esti si razbunator. Ti-am mai scris de cateva ori ca tu ai inceput sa inclini spre zelotism, si inainte mi s-a parut asta, dar cum scriai si lucruri bune am zis ca esti tu mai incrancenat de obicei. Avand in vedere ca nu porti un dialog normal, in care sa si respecti partenerul de dialog m-as bucura sa avem cat mai putin conversatii.
Păi dacă nici nu știi dacă, atunci de ce mai faci afirmații fără acoperire? De ce vorbești dacă nu știi? De ce nu alegi să te abții pur și simplu? Asta ar fi atitudinea unui om de bun simț și rațional atunci când nici nu știe și mai și conștientizează că nici nu știe. Care ar fi motivul să nu te abții, să nu te cenzurezi, mai ales că nici nu știi, mai și conștientizezi, dacă nu cumva acela de a împroșca în alții cu etichetele și catalogările tale ieftine în scopul de a denigra, de a defăima, de a ciunti, de a știrbi, cum necum, imaginea celuilalt "care îți face probleme"?

Citat:
Sfantul Grigorie Palama spune acolo altceva, ca desi se vede si cu ochii nu e ceva material, din lumea creata. Mai departe spune ca de ea pot avea parte cei induhovniciti, care sunt mutati din cele ale trupului in Duh.
Păi dacă nu e ceva material, ci este lumină inteligibilă, cum atunci să o "vadă" aparatul de fotografiat, așa cum debitai mai înainte? Dacă nu înțelegi lucrurile decât la nivelul spoielii, al superficialului, de ce te bagi înainte atunci să faci genul acela de afirmații? Ca și aia cu Duhul Sfânt și calculatorul ... Deci dacă nu înțelegi lucrurile, dacă nu le poți înțelege sau nu ai har de la Dumnezeu să înțelegi astfel de lucruri, de ce te bagi, tocmai tu, așa la înaintare să faci afirmații anti-teologice fără nicio acoperire, sau cu "acoperire" doar în percepțiile tale vagi, adăstând pe suprafața lucrurilor, neînțelegând cum se mișcă apele mai la adâncul lor?
Reply With Quote