View Single Post
Vechi 27.07.2013, 18:33:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Putina destindere...

De la Times New Roman citire:

Ipoteză șocantă a unui controversat istoric de 6 ani: “Românii se trag din ștrumfi”

Scris de Vasile | Marți, 16 Iulie 2013 12:26 Trimite unui prieten: Trimite pe yahoo messenger: |

În totală contradicție cu teoriile emise de istorici precum Neagu Djuvara, o ipoteză fascinantă privind originea poporului român a fost lansată recent de un cercetător aflat tocmai la celălalt capăt al vieții! Potrivit tânărului Robert Acrișor, proaspăt absolvent al unei grădinițe prestigioase, românii s-ar trage nu din daci și romani, nici din pecenegi sau cumani, ci chiar din ștrumfi.

“Unora li s-ar putea părea deplasată această teorie”, a declarat educatoarea savantului, care i-a și coordonat lucrarea. “Însă dovezile în favoarea ei sunt covârșitoare. Priviți această pagină a cărții de colorat care îl înfățișează pe Decebal. Alături, tânărul domn Acrișor l-a desenat - cu stângăcie, ce-i drept - pe Papa Ștrumf. Căciulile lor sunt absolut identice! Cât despre bărbi, cred că imaginea este foarte grăitoare. E clar că Papa Ștrumf, din miturile fondatoare ale ștrumfilor, e una și aceeași persoană cu ultimul rege al Daciei.”

Mai mult decât atât, simpla vizionare a desenului animat cu ștrumfii, au arătat alți cercetători din grupă, relevă forma circulară a satului ștrumfilor, foarte asemănătoare cu ansamblul de la Sarmizegetusa Regia. "Abia aștept să învăț să scriu, ca să-mi pun ipoteza pe hârtie", a adăugat istoricul.

http://www.timesnewroman.ro/life-dea...ag-din-strumfi

Pe de alta parte, pe internet mai circula un raspuns la scrisoarea fetei din Anglia. Nu stiu ce sa faci, daca sa razi sau sa plangi:

"După “Scrisoarea unui student român în străinătate”, o nouă epistolă pasionantă face furori pe întreg Internetul! Descris de cititori ca fiind de o sensibilitate ieșită din comun, dar puternic ancorat în realitate, răvașul intitulat “Scrisoarea unui student român în România” se rezumă la trei cuvinte tăioase și disperate: “Mai trimiteți zacuscă”.

Mii de studenți căminiști, aflați în aceeași situație dramatică, au propagat scrisoarea pe site-urile de socializare. “Nu mă interesează ce scrie pipița aia din Londra.”, spune unul dintre aceștia. “În schimb, noua scrisoare reflectă atât de bine ceea ce simțim noi, studenții români din România, în fiecare zi. E ca un bocet ancestral, ca țipătul expresionist din tablourile lui Munch. Zacusca nu înseamnă neapărat zacuscă. E un simbol. Poate semnifica și o oală cu sarmale, niște murături sau măcar un șirag de covrigi.”

“Aș prefera și eu să stau pe banii părinților în Occidentul care l-a ucis pe dumnezeu”, comentează autorul scrisorii, care a preferat să rămână anonim, de frică că cineva i-ar fura puțina zacuscă pe care o mai deține. “Dar n-am încotro și studiez aici, în Orientul care tocmai mi-a ucis bursa.”

http://www.timesnewroman.ro/politic/...miteti-zacusca