Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Cum așa, Horațiu? Iartă-mă că te opresc din elan: Chiar cum vor ei? Și numai ei?
|
Raspund eu aici :)
Mi se pare de bun simt sa faci o nunta tinand cont de invitati, adica daca-s mai toti omnivori si cativa vegetarieni sa nu ii lasi pe astia din urma sa moara de foame si sa bea pe stomacul gol.
Dar din pdv permiterii parintilor/nasilor sa o faca pe organizatorii - aici ai doua situatii. Una este cand acestia platesc nunta - si atunci evident ca ei se simt pe buna dreptate ca niste investitori care au dreptul sa organizeze dupa gustul lor evenimentul, si cealalta este cand mirii platesc ei chermeza (din bani proprii sau din banii stransi ulterior din banii invitatilor) si atunci, parerea mea este ca orice parinte/nas care - nu doar sfatuieste ci insista ca nunta sa fie cum vrea el - este lipsit de bun simt. Stiu ca fiecare dintre ortodocsi si cei care sunt mai traditionalisti au ideile lor despre cum trebuie sa fie o nunta, dar adevarul este ca nunta nu e a lor decat daca au platit-o. Si oricum cred ca sunt multi parinti care se ofera sa plateasca, sa "faca" ei nunta copiilor tocmai pentru ca sa poata sa aiba dreptul sa se implice si sa isi impuna ideile iar tinerii accepta bucurosi ca nu platesc ei, dar fara sa isi dea seama ca parintii au si drepturi daca platesc.