Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu duc sau trimit bani la nunti si la botezuri din/cu placere,intelegand ca inceputurile sunt grele atat pentru un cuplu abia casatorit cat si pentru parinti ce au nou-nascuti.
Ajutorul este intotdeauna pretuit,o suma de bani,un cadou practic,ce poate fiecare.
Banii de la nunta nu reprezinta o afacere ci o mica agoniseala venita din ajutorul comunitatii si a neamului.
|
Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Este adevarat ca macar asa ca gest cand te duci la o nunta este normal sa pui o suma rezonabila in plic
|
Citat:
Acuma ca si miri este normal sa te astepti in principal ca acele cheltuieli mentionate mai sus sa ti le "scoti"
|
Invitatii trebuie sa vina la nunta de drag, nu ca sa dea bani - drept pentru care organizatorii nuntii trebuie, zic eu, sa plateasca
tot, ca de-aia sunt gazde. Cand organizatorii se asteapta ca nuntasii sa-si plateasca tacamul, este un
afront! Ce invitatie e aia in care invitatul e pus la cheltuiala asa, pe fata?
Invitatii, ca sa rasplateasca ospitalitatea celor ce i-au invitat, pot sa-i rasplateasca pe cei doi miri cu daruri, dar nu sub forma de bani, pentru ca se perverteste notiunea de dar. Nu se dau niciodata bani in dar, este impotriva oricarei norme de politete si ospitalitate!
Numai la romani se putea sa fie adoptat darul sub forma de bani cu atata succes. Ba mai mult, unii dintre noi transforma momentul respectiv intr-o veritabila licitatie cu strigare, avand ca singur scop umilirea invitatilor care au dat mai putin - un gest profund imoral. Si unii baga mana mai adanc in buzunar decat planificasera initial numai ca sa nu suporte oprobiul celorlalti nuntasi. Ce mizerie! Ba chiar am auzit ca la unele nunti se obisnuieste ca invitatii sa primeasca plicuri cu propriile nume, ca sa se stie cine a dat si cat a dat si sa nu aiba nuntasii cum sa scoata camasa cu plicuri nesemnate.
Citat:
Mai demult la tara exista si un obicei foarte frumos- "nunta la cort"!
|
Le doresc celor care fac nunta la cort sa-si traiasca viata tot acolo. Nici nu cred ca le-ar fi greu, ca probabil tot de-acolo se trag. Si, de ce nu?, sa joace si cearceaful, ca sa fie tacamul complet. Barbarie!
Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Cum așa, Horațiu? Iartă-mă că te opresc din elan: Chiar cum vor ei? Și numai ei?
|
Nu e nunta lor? Eu nu zic sa n-asculte de sfaturi, ci ca ei trebuie sa fie ultima instanta care sa decida in legatura cu fiecare aspect. Nimeni nu are caderea sa le rapeasca dreptul acesta, fiindca este nunta lor, nu a altora.
Mai zicea cineva ca trebuie sa asculte mirii de cei care sponsorizeaza evenimentul, in cazul in care nu au putut sa gaseasca singuri finantare. Da, asa e, trebuie sa asculte de sponsor, ca la echipele de fotbal, unde finantatorul taie si spanzura. Asa le trebuie daca au cautat sponsori in loc de donatori. Ca donatorul nu are dreptul sa dicteze nimic, el doneaza dezinteresat, din altruism, din dragoste, din prietenie. Banii primiti cu manual de instructiuni sunt bani manjiti si cine accepta asa bani nu-i primeste de la un prieten adevarat si isi merita soarta.
Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
|
Mi-au placut foarte mult niste fragmente din articol, cel mai mult asta, cu care sunt intru totul de acord si care ilustreaza perfect grotescul situatiei in care am ajuns ca societate:
Citat:
E ca și cum mi-aș invita prietenii la ziua mea pe banii lor. Ba mai vreau să-mi mai și rămână la sfârșit bani să-mi iau un telefon.
|