Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Invitatii, ca sa rasplateasca ospitalitatea celor ce i-au invitat, pot sa-i rasplateasca pe cei doi miri cu daruri, dar nu sub forma de bani, pentru ca se perverteste notiunea de dar. Nu se dau niciodata bani in dar, este impotriva oricarei norme de politete si ospitalitate!
|
Eu locuiesc intr-un apartament de 50 mp. Poate suna nerecunoscator, dar eu arunc sau donez florile, tablourile, seturile de cafea si farfuriile primite la nunta. N-am unde sa le pun si nici ce sa fac cu ele. Casa mea este perfect utilata acum.
Citat:
<b>Numai la romani <b> se putea sa fie adoptat darul sub forma de bani cu atata succes. Ba mai mult, unii dintre noi transforma momentul respectiv intr-o veritabila licitatie cu strigare, avand ca singur scop umilirea invitatilor care au dat mai putin - un gest profund imoral.
|
Te inseli, mai e si pe la alte natii obiceiul cu banii. Si nu neaparat balcanice/orientale.
Citat:
Banii primiti cu manual de instructiuni sunt bani manjiti si cine accepta asa bani nu-i primeste de la un prieten adevarat [...]
|
Manjiti inseamna ca au fost furati sau obtinuti prin mijloace neoneroase, nu ca sunt sunt dati cu scopul de a obliga pe cineva la ceva.
Citat:
[...]si isi merita soarta.
|
De acord. Sau consoarta, depinde de la caz la caz :)