Citat:
În prealabil postat de _ruxa_
Eu locuiesc intr-un apartament de 50 mp. Poate suna nerecunoscator, dar eu arunc sau donez florile, tablourile, seturile de cafea si farfuriile primite la nunta. N-am unde sa le pun si nici ce sa fac cu ele. Casa mea este perfect utilata acum.
|
Foarte rau ca arunci cadourile primite. Mai bine le refuzai, e mai omenesc sa refuzi un cadou - ba chiar exista reguli de bune maniere care explica in ce fel si in ce conditii se refuza un cadou - decat sa le accepti ca apoi sa le arunci la gunoi. O mojicie. De asemenea, arata ca cei care ti-au facut cadourile respective nu s-au interesat inainte sa le faca si le-au luat ca sa nu zica lumea ca n-au luat nimic. Oricum, mai grav e sa arunci un cadou decat sa-l refuzi sau decat sa faci cadoul nepotrivit cuiva.
Iar mesajul tau arata exact mentalitatea bolnavicioasa de care ma tot plang in discutia asta. Ce-ti trebuie tie cadouri? La gunoi cu ele! Bani, taticule! Banii sa curga, ca restul nu ne folosesc la nimic. De ce? Pentru ca am facut nunta ca sa ne ajute lumea cu bani, nu ca sa celebram sincer uniunea dintre doi oameni.
Citat:
Te inseli, mai e si pe la alte natii obiceiul cu banii. Si nu neaparat balcanice/orientale.
|
Reciteste cu atentie ce-am scris si ai sa vezi ca nu am spus ca numai la noi se intampla acest lucru, ci ca numai la noi se putea sa prinda atat de bine obiceiul. E si la altii, dar la noi lumea iubeste pur si simplu acest obicei.
Citat:
Manjiti inseamna ca au fost furati sau obtinuti prin mijloace neoneroase, nu ca sunt sunt dati cu scopul de a obliga pe cineva la ceva.
|
Corect, trebuia sa folosesc in loc o alta expresie care sa arate ca sunt bani care vin conditionat, iar nu dezinteresat.