Subiect: Predica de azi
View Single Post
Vechi 29.07.2013, 09:59:51
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit Pilda celor 2 demonizati

In sfarsit am reusit sa inteleg ceva in plus despre aceasta situatie. Multa vreme am avut tendinta sa nu cred, sau sa nu fiu de acord cu ceea ce a facut Iisus, cand a lasat dracii sa intre in turma de porci si sa ii ucida. Insa acum am inteles ca i-a sacrificat pe acestia ca sa ii salveze pe cei doi nenorociti, si in plus e posibil sa fii ingaduit aceasta pierdere econimica, pana la urma, pentru comunitatea respectiva, si ca o pedeapsa pentru ca nesocoteau legea lui Moise crescand si consumand carne de porc.
Probabil o fii vrut sa le si arate ca cateodata o pierdere economica e preferabila pierderii unor suflete, ba chiar sa le arate ca din cauza lacomiei si a ravnei dupa cele materiale (sadite in sufletele noastre de catre diavol, desigur) e posibil sa alunecam incet spre nebunie si pierderea sufletelor (pentru aceste ispite devin patimi, ne robesc sufletele din ce in ce mai mult, devenim stresati, ne imbolnavim, iar copiii nostri, vazandu-ne pe noi, ca parinti, in starea asta, isi pierd orice nadejde in purtarea de grija a lui Dumnezeu, si de la o generatie la alta se ajunge la un nivel din ce in ce mai mare de indepartare de credinta si de robire a sufletului, pana se ajunge chiar la dezumanizarea unora dintre noi, la aparitia unor monstri, unor teroristi, unor psihopati, care poate fac niste lucruri absolut inspaimantatoare poate tocmai incercand sa ne atraga atentia, sa ne trezim).
Pacat insa ca actiunea lui Iisus a fost doar "demonstrativa", a vrut sa arate ca El poate, daca vrea, sa indrepte lucrurile, ba chiar a incercat sa ne arate si cauza si solutia, dar din pacate multi tot nu au inteles sau nu au vrut sa inteleaga; ca atare si reactia lor finala. Nu stiu de ce imi face impresia ca oamenii aceia au fii preferat, decat sa piarda turma de porci, mai bine sa ramana nefericitii aia doi asa cum erau. Poate unii oameni cu buna stiinta accepta sa plateasca un tribut diavolului, in schimbul nu neaparat al unor castiguri, ca probabil toata lumea stie ca diavolul nu poate da asa ceva, ci mai degraba sperand sa ii crute de mai multe neplaceri pe care le-ar avea daca s-ar impotrivi ispitelor si ar asculta de Dumnezeu. Daca nu ma insel si imi aduc bine aminte, dupa ce il suspecteaza pe Iisus ca ar fii El insusi un slujitor al satanei, pana la urma Ii spun sa plece pentru a nu se abate si alte nenorociri asupra lor, de unde impresia mea ca acei oameni, din pacate la fel ca multi dintre noi cei de acum, fiind robiti peste puteri de cel rau, ajunsesera sa creada si se teama mai mult de acesta si de razbunarea lui, decat in purtarea de grija si judecata dreapta a lui Dumnezeu.
In concluzie, impresia mea finala este, din pacate, aceea ca nimeni nu poate fii eliberat, salvat de sub stapanirea raului, daca el nu doreste, ba chiar se teme si se opune acestei eliberari. Nu ca Dumnezeu nu ar putea, ca a aratat ca poate, insa daca noi ne speriem si alergam inapoi la stapanul nostru, sau cedam ispitelor care ne vin in continuare ( e bine stiut ca daca nu ne poate ispiti cu pofte, diavolul va incerca sa ne ispiteasca sadind in sufletul nostru temeri absolut infricosatoare si multe altele mult mai rele), sau pur si simplu refuzam ajutorul Lui pentru ca nu mai credem in El (si sunt foarte multi, din pacate, in ziua de azi, care nu mai cred), atunci probabil, din pacate nu se mai poate face nimic pentru salvarea acelora dintre noi.

Last edited by fallen; 29.07.2013 at 10:10:21.
Reply With Quote