Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia
Ce este aparatul de fotografiat? Digital sau nu, este doar o prelungire a simtului vedereii, o incremenire fizica a celor vazute.
|
Exact, asta tot incerc sa spun si eu, sper ca acum au inteles toti ce e aparatul de fotografiat. Asadar, ce se poate vedea poate fi si fotografiat. Stim ca harul se poate vedea in unele cazuri, ca o lumina, cu ochii trupesti. Asadar este o minune posibila. Pentru ca aici vorbim de o minune, minunile se intampla doar daca ingaduie Domnul. Poate fi un duhovnic si sa nu poata cineva sa il fotografieze, desi il pot vedea toti.
Citat:
Harul nu e ceva de vazut.
|
Aici te inseli, am dat mai multe exemple ca harul poate fi vazut fizic ca o lumina. Citeste te rog la Sfantul Serafim de Sarov, Parintele Paisie Aghioritul sau alte minuni. De asemenea, la Schimbarea la Fata ucenicii au vazut lumina cu care era inconjurat Iisus. Aici cred ca teologia catolica are o intelegere diferita de cea ortodoxa.
Citat:
Inca ceva: deopotriva in relatarea Schimbarii la Fata si in Apocalipsa, lumina necreata de pe Fata Domnului NU ii obnubileaza trasaturile. Aici, in aceasta poza, e ceva luminos cu forma umana.
|
O observatie buna. Te rog sa citesti la Sfantul Serafim de Sarov si Parintele Paisie Agioritul, in ambele cazuri ucenicii vedeau doar o lumina orbitoare, nu ii mai vedeau pe duhovnici, nu le mai vedeau trasaturile, auzeau doar vocea.