Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si daca ar face apel la o poza cu luminite de genul celei prezentate aici, ce zicem?
O dam la intors si venim cu Sf. Parinti, dogme, etc. ca sa demonstram ce de fapt nu putem demonstra in mod cert si la obiect, si anume ca ca poza lor e un fals, asa cum nici asta nu putem demonstra ca nu este, aunci astfel de "dovezi obiective" nu mai sunt bune, sunt bune doar cand sustin un crez deja adoptat si avem pretentia sa functioneze si la indoielnici, mirandu-ne, ipocrit, cum pot fi atat de sceptici..
|
E evident ca se poate truca o poza, dar in ortodoxie nu avem nevoie de trucuri pentru ca sunt destule minuni. La catolici, da, din cate imi amintesc chiar Papa sau conducerea BC spune asa fie atenti in examinarea minunilor la credibilitatea celor ce o reclama. Dar in ortodoxie se cerceteaza de obicei daca o minune este de la vrajmasul sau divina, pentru ca nimeni nu se osteneste sa creeze minuni false printre mii de alte minuni, e doar pierdere de timp.
De exemplu eu nu cunosc astfel de cazuri, tu cate ai intalnit sau citit? Adica cineva sa minta cu buna stiinta ca sa fabrice o minune. Minuni false, da, adica de la vrajmasul, de exemplu revelatiile de la Vladimiresti sau altele (cam toate in perioada interbelica). Pozitia mea a fost ca e posibila o astfel de minune, dar nu stiu cert ca acolo e chiar asa ceva. Doar ca, avand in vedere argumentele inclin sa cred ca da, fara sa fiu sigur.