View Single Post
Vechi 30.07.2013, 09:31:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Parintele tau are dreptate cu Biserica. Cine are Biserica langa el si nu merge in fiecare duminica, mare pacat face. Insa cine nu are Biserica aproape si este foarte greu de ajuns din cauza distantelor lungi atunci sa faca Biserica in inima si in casa sa. Si sa faca tot efortul, cu toate greutatile sa mearga la Biserica cum poate la un anume timp. Nu asa fac si ascetii nostri din varf de munte? Nu au facut ei din chilioara lor Biserica? din inima lor Biserica? si coboara la un anume timp la Sfanta Manastire ?
Sa stii ca macar la 2 saptamani tot trebuie sa mergem ,chiar daca este greu.
Imi spunea aceasta vecina care a stat in Spania ca la Barcelona unde a stat ea slujba incepera la ora 10 ca sa vina toti romanii ,si cei care stau mai departe.
Biserica era plina ,Dumnezeu sa le ajute !
Citat:
In legatura cu vecina ta. Daca ai de toate si nu multumesti lui Dumnezeu pentru cele cate le ai, atunci nu esti nici foarte credincioasa si nici smerita. Eu cred ca important este ca in nici o clipa sa nu uiti ca toate cate le ai de la Dumnezeu le ai.
Ea ii multumeste ,prea ii multumeste
Este genul de om care vrea sa se imbogateasca in fapte bune ,sa nu treaca o zi fara sa faca ceva pt aproapele
Daca citeai cu atentie ai fi inteles ca ea vorbea la modul general .
E smerita ,un exemplu de crestin autentic,de fapt si pe mine m-a ajutat mult si ii multumesc lui Dumnezeu ca o am in apropiere
Citat:
Eu nu pot uita nici o clipa de Dumnezeu pentru ca experientele mele m-au invatat ca daca astazi am de toate, maine pot sa nu mai am nimic. Si asa am invatat sa multumesc Domnului pentru tot. Acesta este secretul ca sa nu te imprastii. Sa nu uiti de Dumnezeu niciodata si, daca ingaduie Domnul ai si daca nu , nu ai. Ca poti fi ca Iov in orice clipa.
Atat de mult sa iubesti pe Dumnezeu incat sa pui capul pe perna cu gandul la Dumnezeu si sa te ridici dimineata cu gandul la Dumnezeu. Fiece clipa sa fie cu gandul la Dumnezeu, si cand vorbesti, si cand asculti, si cand muncesti. Multe lectii mi-a dat mie Dumnezeu. Mi-a aratat cum e sa ai, mi-a aratat cum e sa n-ai. Mi-a aratat cum e sa fii sanatos si mi-a aratat cum e sa fii bolnav.

Cei ce vin in strainatate si incep sa faca bani, uita de Dumnezeu pentru ca obtiunile lor, alegerile lor sunt cele ale lumii acesteia. Daca ai bani si iti cumpari placeri sigur ca uiti de Dumnezeu. Dar daca ai bani si cu ei infaptui binele atunci nu uiti de Dumnezeu.

Am uitat un amanunt de aceea editez. Acel "ai de toate". fiecare om intelege altceva prin acest "am de toate". Un om, poate isi umple firigederul, sifonierul, casa si spune am de toate. Altul, poate isi umple inima , sufletul si mintea cu Dumnezeu si atunci are de toate chiar daca in frigiderul , in sifonierul si in casa lui nu e nimic.
Multumeste-i lui Dumnezeu ca ti-a descoperit cum trebuie sa ne purtam ca niste adevarati crestini ,ce trebuie sa facem pt a nu deveni caldicei
Dar mai fericiti cei care Ii multumesc pt putinul pe care il au sau pentru necazuri
Doamne ajuta !
Reply With Quote