View Single Post
Vechi 31.07.2013, 02:31:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
spun: sa iti transpire banul in palma pina il dai cuiva.
sa luam aminte.
Unii sfinti?!? Care dintre ei?
Cred ca este inteles gresita sintagma "sa iti transpire banul in palma pina il dai cuiva", aici fiind vorba de cheltuieli facute sub impuls, nu gandite, pentru a cumpara te miri ce...
Să nu fie mâna ta întinsă la luat și strânsă la dat. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 4, 33)
Și celui sărac întinde-i mâna ta, ca binecuvântarea ta să fie desăvârșită. ( Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah 7.34)

Cred ca formularea corecta a intrebarii puse de initiatoarea topicului este alta, si anume: Cât poate da omul? Poate da si cand nu are?

Spunand acestea, gandul meu se indrepta spre Sf. Ilie, care, inperioada de seceta inaintata, merge la o femeie, vaduva saraca, Sarepta Sidonului, si ii cere de mancare. Aceasta mai avea f putina faina, din care vroia sa faca o turta, pentru ea si fiul ei, si apoi sa moara. Din aceasta faina ii da si Sf. Ilie. (III Regi 17) Dumnezeu ii rasplateste fapta. Asfel, faina si uleiul din vas nu scad, putandu-se hrani o vreme din acestea.

Concluzia sa o tragem fiecare. Stiu insa, ca nu e bine sa dai celor bogati, caci atunci saracesti.
Reply With Quote