Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Aparatele tot mai performante pot surprinde unele lucruri nesesizate de ochi. Dau un exemplu: acum cativa ani a nins atat de tare, incat nu se vedea la un metru. M-am gandit sa fotografiez acesti fulgi de nea, care formau o adevarata perdea. Pe fotografie nu a aparut nici un fulg de nea, in schimb se vede un cap urias, cu ochi, nas si gura, de consistenta nebuloasei, fara trup deasupra casei vecinilor! M-am mirat f mult de aceasta fotografie, fara sa imi pot explica ce am surprins in imagine. Iarasi, acum catava vreme, colega noastra Dorina Stoica, a postat o fotografie facuta la Ierusalim, imagine pe care se putea vedea ca un glob luminos. Nu cred ca sunt chiar atat de rare fotografiile, in care putem vedea ceva mai mult decat am fotografiat noi...
|
Totuși să nu amestecăm și să nu punem pe același plan "nebuloasele" și "globurile luminoase" cu harul Duhului Sfânt, nici nebuloasele și globurile luminoase din "realitate", nici cele de prin închipuirea noastră neeliberată de tot felul de superstiții.
Citat:
Dar fotografia cu femeia prospat botezata, scaldata in lumina, este cu adevarat impresionanta, ...
|
Sesizez că este încă o dată când postați pe un fir de discuție fără să citiți ceea ce s-a scris până la postarea nr. 145. Dacă ați fi citit nu ați mai fi făcut astfel de afirmații, la fel ca și în cazul firului despre imaculata concepție. Dar așa e unii mai șmecheri, în timp ce alții umplu pagini întregi cu argumente și polemici; vin șmecherii la sfârșit și fac afirmații și trag concluzii deși pe parcursul discuției aceste "adevărat impresionante" au fost desființate din temelii. Așa se umple pas cu pas galeria superstițioșilor ortodocși; unii erau pe la începutul meciului, alții vin la mjlocul lui sau chiar la sfârșit și se comportă de parcă odată cu venirea lor ar fi început partida.
Citat:
..., caci se spune, ca nu putem avea mai mult Duh Sfant ca la botez (l-am citat dintr-o predica despre Sf. Botez pe IPS. Serafim Joanta).
|
Păi ori se spune, ori a spus cineva. Dar mă îndoiesc că ÎPS Serafim ar fi putut să facă o astfel de afirmație. Posibil să fi spus altceva și să fie o intrepretare greșită pe parcurs, pe parcursul trecerii vorbelor de la "a spus cineva, cutare ..." la "se spune". Cum se transformă vorbele trecând prin gura și auzitele ortodocșilor, ca la telefonu' fără fir :))) ....
Nu este adevărat că un creștin nu poate să aibă mai mult Duh Sfânt decât la botez. În primul rând că poate avea mai mult de la alte Sfinte Taine, precum Ungerea cu Duhul Sfânt ori Împărtășirea. În al doilea rând poate să "acumuleze" mai mult printr-o viață de sfințenie și prin daruri de sfințenie pe care le poate face Dumnezeu.