Citat:
Īn prealabil postat de Ekaterina
Eu am invatat in multe imprejurari ca nu este bine sa dai sfaturi daca nu iti sunt cerute, chiar daca faci asta cu cea mai buna intentie si cu cele mai bune ganduri. Omul nu prea este miscat de vorbe, are nevoie de mila lui Dumnezeu si luminarea mintii ca sa inteleaga esenta vietii.
|
Asa este cum zici: "
Omul nu prea este miscat de vorbe", dar nu pentru ca vorbele nu il misca, ci pentru ca persoana, care i le spune nu a atins inca un anumit nivel spiritual. Dovada, ca la un Parinte, care a ajuns la niste culmi spirituale, vin oamenii de pretutindeni, ca sa se adape.
Poate ca si noi, oameni obisnuiti, am putea spune aceleasi vorbe, dar fara efect, caci ne lipseste nivelul spiritual.
Tocmai de aceea, atunci cand avem dorinta de a-l invata pe aproapele ceva, trebuie sa o facem cu multa atentie, sa nu atingem cumva un punct dureros, ca acesta sa ne respinga total. Trebuie multa rabdare si delicatete. Daca nu suntem in stare, mai bine tacem.
O solutie mult mai buna e de a-i pune o carte, un articol in mana, care trateaza chiar problema ei sau a lui. Doar nu s-o supara si pe carte!
Prezentand solutia ca pe sfatul a unei terte persoane, evitam coliziunea frontala si ne pastram ca bun prieten. Doar o parere.