View Single Post
Vechi 02.08.2013, 01:33:52
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

În clasa a XII-a, ni s-a schimbat profesoara de Română, dar a venit o doamnă profesoară tot foarte bine pregătită, chiar profesionistă.
Chiar în prima sau a doua oră cu dumneaei (încă nu ne cunoștea prea bine, de vreme ce ne-a preluat în clasa a XII-a), comentând o poezie bacoviană, am avut o tentativă de a mă implica, deși nu-mi plăcea deloc pesimismul lui Bacovia și, evident, nici nu-l înțelegeam bine, de vreme ce poeziile lui exprimau un mesaj în antiteză cu modul meu de gândire (am fost și sunt, realmente, excesiv de optimistă, încât cei dragi îmi repetă, exasperați, că am idei utopice și plutesc prin aer).
Am dat câteva răspunsuri interesante, dar, la un moment dat, când doamna a întrebat ce credem că simbolizează plumbul în acea poezie, eu am ridicat mâna și, plictisită de atâta pesimism, am răspuns: "cred că simbolizează o licărire de speranță"!
Doamna se uită la mine uimită: "cum, exact plumbul îți sugerează ție ideea de speranță?".
Evident, în stilul meu caracteristic, am început să zâmbesc și i-am spus doamnei că are dreptate. :))
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote