View Single Post
Vechi 11.12.2007, 19:00:43
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

"Ce parere aveti despre fetele care poarta batic?"

"Sa stiti ca unii ridiculizeaza lucrul acestea. Am fost la Moscova la un simpozion. Gramada de oameni acolo, 5000 de oameni. Era drept in Kremlin, acolo unde faceau comunistii sedintele lor. Si s-o facut simpozionul Patriarhiei...episcopi, si calugari, vreo 5000 erau. Si vine vorba, cineva din sala intreaba, exact asa, cu un biletel...Il primeste un mitropolit foarte vestit. Si erau in sala si femei cu capul foarte acoperit. Erau si cu capul descoperit. ATunci, o dat un raspuns cam asa: "Da, sunt unii inapoiati care considera ca a purta batic este mare evlavie." Se poate spune si asa, dar in clipa in care in sala erau si femei cu batic...El o fi vrut sa le mangaie pe cele imbrobodite, dar le-o scuipat pe celelalte. Pe cand ele erau cele pe care le lauda Sfantul Apostol Pavel. Intelegeti? Daca cineva are puterea asta, daca cineva se angajeaza in viata crestina si este un apostol al lui Hristos, o mironosita poate, bine este, si este de lauda si de admirat. Daca cineva crede ca inca nu-i timpul: sau isi tulbura parintii sau pe altcineva, uneori e mai bine sa nu il poarte. Pentru ca noi avem imparatese care purtau fel si fel de zorzoane, nu? Dar scopul femeii, de a face un lucru sau altul...asta conteaza. Sunt (tinere) care intra in conflict cu parintii pe un amanunt din asta, si efectiv pe urma nu li se mai poate spune nimic despre Dumnezeu, ca ii spun: "Stiu eu, vrei sa ma imbrobodesti ca pe tine. " Pentru ca in capul tuturor Dumnezeu si Biserica este un mare "nu se poate"! Trebuie sa ne dezbaram de acest mare "nu se poate". Asa ca noi, uneori nu stim apostolia pe care o duce fiecare dintre femei. "

("Curaj si Libertate in Ortodoxie" - Pr. Savatie Bastovoi)
Reply With Quote