View Single Post
Vechi 02.08.2013, 16:39:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu te contrazic, stiu ce face parintele Jar.
Maica Tereza facea altceva. Se ocupa de batrani, de bolnavi, de leprosi, de oameni aflati pe moarte fara adapost (mureau precum cainii), de copii. De toti.
Nu avea asezaminte (in sensul de manastire). Aveau o incapere in care se retrageau si dormeau.
In rest a construit pentru ceilalti spitale, asezaminte de ingrijire a bolnavilor in stadiu final), orfelinate etc.
Ea si maicile ordinului ei lucrau pe strada.
Si mai este o diferenta la partea cu copiii - nu-i colecta. Se straduia si sa-i dea in adoptie, spre deosebire de cei doi preoti de mir mentionati aici.

Nu stiu, eu nu stiu alt exemplu ca ea, in general. Si ma fascineaza aceasta parte a credintei.
Nu stiu de unde toti spuneti voi ca exista. Repet, la modul in care face acest ordin al Maicii Tereza.
Sigur ca sunt unii care fac, precum preotii Tanase, Jar, Lacatusu (asa il chema pe cel care a facut masa saracilor la el la biserica) si cine o mai fi.
Dar asa, la nivelul acela total, eu nu stiu.
Maica Thereza, personalitate devenita notorie prin sprijinul dat de Papa inca din 1950, prin faptul ca i s-a decernat Premiului Nobel, primea subventii din toata lumea. Retine acest lucru. si nu a facut totul singura, cu a ajuns sa aiba 4500 de surori, care o ajutau.
Nu cred ca Pr. Tanase s-ar opune adoptiei, daca cineva s-ar arata dispus sa adopte din acei copii. Dealtfel, copiii locuiesc cu parinti maternali in case ridicate special pentru copii.
Reply With Quote