View Single Post
Vechi 02.08.2013, 23:26:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Dumnezeiescul parinte Ioan Gura de Aur zice asa in cartea care se numeste " Putul " sau " Fantana " pe romaneste : " De este cu putinta, o, crestine, si in fiecare ceas sa te marturisesti la duhovnic".
Dar vedem bine că nu este cu putință. Și atunci apelăm la celelalte metode care completează Taina Spovedaniei, nu o înlocuiesc.

Citat:
Sa nu credeti dumneavoastra ca pacatele mici nu sunt grave ! Si pe acelea trebuie sa le marturisim, ca auzi ce spune Evanghelia : Nimic necurat nu va intra intru imparatia cerurilor. Par. Cleopa
Orice păcat ne desparte de Dumnezeu, deci este grav prin însăși apariția lui. Dar e clar că avem păcate grave mici și păcate grave mari, Cleopa nu contestă că sînt și mici.

Mărturisirea nu presupune prezența neapărată a preotului. Putem să ne mărturisim direct Lui Dumnezeu în rugăciune sau în sincera părere de rău din adîncul sufletului - iată căința. Și ne mai putem mărturisi păcatele unii altora, după cum probabil știi că se poate și așa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote