Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Și mai aveți și delicatețea să mă recompensați, după toată îndrumarea pe care v-am făcut-o (dator fiind, ca om creștin), cu epitetul de porc în fața mărgăritarelor...
|
Este o rastalmacire grosolana a cuvintelor mele pentru ca eu am spus acest citat in contextul in care te invitasem la o discutie legat de energiile necreate pe marginea invataturii Sf. Grigore Palama. In nici intr-un caz nu vorbeam de fotografie sau minuni. Iar raspunsul tau la aceasta invitatie a fost o noua serie de jigniri si apelative. ce sa inteleg atunci? ca invataturile Sf. Grigore Palama ti-au provocat astfel de reactii? Atunci nu e firesc sa spun ca Domnul a spus: nu dati margaritare porcilor?
Iar invitatia mea la dialog a avut dublu scop: una sa dialogam civilizat si a doua pentru ca am simtit ca am nevoie de invatatura si de intelegere corecta. Cu buna credinta iti cerusem dialog aici, pentru ca eu facusem o greseala in exprimare ca sa spun asa, numind esenta dumnezeiasca lumina necreata si de aici confuzia. Dupa cum poate acum intelegi eu chiar iti cerusem o indrumare in acest sens iar tu mi-ai raspuns cu noi jigniri. Si spun sincer ca puteam sa intreb pe altcineva, de exemplu N. Priceputu, pentru ca am vazut ca a avut postari in acest sens dar am vrut sa te intreb pe tine mai mult si ca sa iti arat ca desi ma jignisesi eu tot te respectam.
Acum dupa toate cate au fost zise, inima mea asa imi spune, pana aici, fara scuze publice nu te iert. Stiu ca aceasta vine din pacatele mele, dar cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra. Vine un moment in care omul are inima prea plina si atunci singura desertare este iertarea reciproca.