Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Confirmare minunată: romano-catolicii trebuie (re)botezați
P.S. Deși sunt adeptul (re)botezării romano-catolicilor, nu mi se pare corect să spunem că romano-catolicii nu sunt creștini sau că nici unul dintre ei nu se va mântui (mai ales că aceste afirmații sunt făcute cu multă părere de sine și cu un dispreț nemaipomenit). Nu-i treaba noastră a spune cine se mântuiește și cine nu, ci a Mântuitorului Însuși, iar cei care se grăbesc să facă astfel de afirmații, se pare că n-au prea înțeles Evanghelia.
Ca să fiu mai explicit: eu știu că Biserica Ortodoxă este singura care a păstrat credința nealterată și, prin aceasta, Ei nu-i lipsește nimic din ceea ce am eu nevoie pentru mântuire. Ar fi o prostie să caut altceva în altă parte… Iar dacă Dumnezeu vrea să mântuiască pe vreun romano-catolic sau chiar pe papa, este liber să o facă. Ar fi corect ca eu să mă bucur de asta…
|
Dar nu te bucuri.
Ai afirmat: ”Ar fi corect...”
Condiționalul optativ se folosește(la conjugarea verbelor) pentru un enunț dependent de o condiție ca fiind probabilă, dar nu sigură, însă ce e sigur e că tu nu te bucuri, după cum se vede și din formularea titlului în care ai pus
multă părere de sine și...