Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Aha! Abia acum văd postarea.
Firește că te iert, că doar nu ai făcut altceva decât să exprimi ce crezi și cum crezi.
Eu, însă, nu de osândă, nu de judecare, nu de ofensare, nu de orgolii, nu de pârțaguri, nu de mușchi DESPRE NIMIC DIN CELE ALE PUTERII nu scriam. Ci despre minunile Domnului în Biserică, "doar" despre aceasta am scris.
Cum rămâne așadar?
Eu am arătat pe larg cum văd lucrurile: făcătură! Și încă din cele mai nedemne pentru viața noastră de credință care, slavă lui Dumnezeu, ne oferă prilejuri mult mai puternice de creștere duhovnicească. Exact cum spuneai: suntem în post, mâine e Duminică, e Liturghie sfântă și Sfântă Euharistie, slavă lui Dumnezeu!
Așadar, soră Mihaela, te rog să mă ierți pentru că te-am necăjit și te mai rog să îți iei răgaz, o vreme, să cugetăm fiecare și împreună la tâlcul acestor poze. Va fi fiind și unul bun, roditor, însă acesta NU STĂ ÎN POZA ÎNSĂȘI cât mai degrabă în modul cum ne raportăm noi la ea: cu inima înfrântă și smerită, cu duh de rugăciune și cu trezvie, câtă e prin nevoință și har. Cu sfat duhovnicesc, mai întâi!
|
Cezar tu stii prea bine ca la fel spun ca si tine, ca nimeni nu poate confisca minunile din Sfanta Biserica, pe care le-ai enumerat. Niciodata nu am fost adepta minunilor insa am dorit doar sa spun ca e bine sa fim moderati, si sa ascultam si de preoti. Sigur ca roada buna nu sta in poze ci in faptele virtutilor: rugaciune, nevointa. Tu stii prea bine asta, si stii ca stiu si eu.
Recunoaste acum ca si tu te-ai aprins si din cauza ideii de antiteza romano-catolicism - ortodoxie din titlu.
Nimeni nu uraste oamenii din alte confesiuni, cel putin asa imi place sa cred, eu nici atat. Altfel cum as putea zi de zi sa traiesc in casa cu un musulman si o crestina spiritualista?
Iubesc oamenii , si iti spun, ca prin lectura sfantului, astazi Dumnezeu mi-a picurat in inima o atat de mare parere de rau si mila incat am simtit sa ti-o spun tie toata, revarsata , vroiam sa iti dau si tie din ea.
de aceea am si postat aici cateva citate, ca e prea mult pentru inima mea.
Cum sa nu te iert, ca din iuteala firii am spus ca nu te iert, niciodata nu voi putea sa fiu suparata pe cineva.
Iata cate mai avem de lucrat cu firea asta noastra pacatoasa. Da. Slava lui Dumnezeu! minunat si iubit Hristos!