View Single Post
Vechi 05.08.2013, 19:03:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_elena Vezi mesajul
Spovedania înainte de împărtășire era cerută, în general. Trebuie însă să constatăm că, dacă acest principiu este aplicat cu strictețe în Biserica rusă, în Biserica greacă faptul că nu toți preoții sunt și duhovnici a avut drept consecință, în parohiile rurale, o discordanță între ritmul de spovedanie și cel de împărtășire. Este totuși adevărat că cele două Sfinte Taine nu sunt legate în mod obligatoriu, transformarea spovedaniei înainte de împărtășire într-o obligație riscă să subordoneze una celeilalte și să banalizeze spovedania. Pe de alta parte, separarea completă între împărtășanie și spovedanie și concepția conform căreia credincioșii nu trebuie să se împărtășească decât atunci când simt nevoia, risca să îi abată de la efortul de recunoaștere a propriilor păcate și mărturisirea lor și contribuie, de asemenea, la banalizarea împărtășaniei. Credincioșii trebuie oricum să ia la cunoștință regulile în vigoare în Biserica lor și să consulte preotul parohiei lor pentru variațiile posibile din aplicarea lor. Este exclusă cu desăvârșire împărtășirea în caz de păcat grav sau fără pregătire (Biserica ortodoxă nu poate accepta practica împărtășirii improvizate în forma în care este azi răspândită în cadrul confesiunilor catolice și protestante).

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote