Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Tot acest Sfînt, unul dintre doar cei trei Sfinți supranumiți cu acest Nume de Teolog, ne invită să ne împărtășim foarte des. Cum se împacă aceste două îndemnuri?
!
|
Florin, eu nu spun ca nu e buna impartasania deasa, si nici nu spun ca nu e buna impartasania cat mai rar.
Ceea ce a scris mai sus Adam mi se pare adevarat si corect.
Am mai spus-o, aceasta discutie nu isi are rostul, fiecare se impartaseste dupa cum spune duhovnicul, des cand o spune el si rar daca o spune el, ca stie el ce spune. Iti spun insa ca pe masura ce sufletul ti se curateste, si alungi pacate, si impartasirea devine mai deasa.
Ascultarea de duhovnic mi se pare esentiala in acest sens, iar in ceea ce priveste pacatele consider ca toate trebuie spovedite. Cat de des, cum , cand, asta iarasi nu e de discutat aici pentru ca e ceva particular intre duhovnic si fiecare dintre noi. Iar tu Florin , daca ai un anume mod de a lucra cu tine insuti , impreuna cu duhovnicul tau, asta nu poate fi sablon pentru nimeni.
Cand te impartasesti, normal ca nu esti curat, ai facut pacate, mici cum zici, de la ultima spovedanie, insa la urmatoarea spovedanie le spui si pe acelea. Nici un sfant, nu a spus , si nici unde in Sfanta Traditie nu spune ca pacatele mici nu se mai spovedesc. Ba din contra , traditia patristica spune ca spovedania deasa este mijlocul de a nu mai pacatui, indiferent de pacat, mare, mic cum o fi.
Are dreptate Adam000, ca o astfel de discutie sminteste.