Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Desenele animate induc subtil violența în subconștientul copiilor.
|
Cînd eram mic mă distram foarte tare la desene animate. Cîteva minute pe săptămînă, cît se dădeau la televizor. Dar, la un moment dat - nu mai știu cînd, îmi amintesc vag că m-am gîndit pentru prima oară la cît de violente sînt scenele și că de fapt nu ar trebui să fie așa de amuzant cum personajele se lovesc atît de rău... Ceva nu era la locul lui, cum ar trebui să fie.
Cîndva am fost un fan al Simpsonilor, pînă cînd am avut mai multe dovezi că Matt Groening e un anticreștin declarat și am renunțat la serialele lui. Totuși în
The Simpsons copiii se uită adeseori la desenele animate
Itchy and Scratchy Show unde e persiflată pînă la extrem violența omniprezentă în
Tom și Jerry, de obicei pisica sfîrșind tragic printr-o moarte extrem de violentă și sîngeroasă cauzată de șoarece, spre deliciul lui Bart și al Lisei.
Era într-o zi la televizor o emisiune care prezenta diverse accidente haioase pentru privitori, nu și pentru cei filmați. Maică-mea a văzut cîteva faze și, în loc să rîdă, mi-a zis că nu găsește nimic amuzant cînd vede durerea cuiva, chiar cauzată de un accident de genul alunecării pe gheață. Exact.