Subiect: Invidia
View Single Post
Vechi 07.08.2013, 10:20:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sfantul Vasile cel Mare, referindu-se la chestiunea aceasta, spune ca, asa cum ne straduim sa asezam departe de foc substanta inflamabila, astfel trebuie sa indepartam legaturile prietenesti cu cei invidiosi, pentru ca intr-adevar "asa cum taciunele, este boala proprie graului, tot asa invidia este boala prieteniei".
Avva Pimen a sfatuit pe cineva sa nu locuiasca intr-un loc unde exista vreunul care il invidiaza, pentru ea altminteri nu se va pricopsi: "Sa nu locuiesti intr-un loc unde vezi pe cineva care are gelozie impotriva ta, caci altfel nu te pricopsesti".
Da, probabil ca cei care sadesc samanta invidiei in sufletul copiilor, sunt ei insisi victime nelecuite ale acestei patimi, chiar daca sunt batrani.
Insa am realizat un lucru oarecum bun: pe apropiatii mei care nu sunt credinciosi, nu ii invidiez, si nici nu ii urasc pentru ca vor sa ma corupa si pe mine, insa imi pare rau pentru ei si mi-e mila, ma doare sufletul. Ca atunci cand mergem la munte si eu vreau sa urc si ei prefera sa ramana jos. La inceput ma durea sufeltul ca nu ramaneam cu ei, dar dorinta de a urca sus era mult mai mare, chiar daca era egoista. Ulterior am realizat ca de fapt imi pare rau ca nu urca si ei cu mine, nu ca nu raman eu cu ei.
Reply With Quote