Noi te iubim, in acest loc esti sora noastra!
Eu cred ca ar trebui sa ai mai multa rabdare si sa-i explici parintelui duhovnic mai amanuntit, ce te supara, ce te raneste atat de rau sufleteste, asa cum ne-ai spus noua.
Poate ca ai plecat de acasa doar cu gandul de a spovedi pacate (ceea ce nu e rau!)...dar aici este multa neputinta sufleteasca...si ar trebui sa te gandesti cum sa conturezi mai clar in fata sa aceasta neputinta...poate ai mers la el gandind ca si el te va respinge?ca te va judeca?
Oricum mai incearca sa-i vorbesti despre neputintele tale sufletesti si sa nu-ti iti mai pui singura verdictul de "handicapata sufleteste"...eu nu cred ca este inca un handicap...poate deveni insa daca lasi lucrurile asa. Conteaza foarte mult sa ai rabdare sa le explici asa cum le simti/percepi tu dar fara sa-ti pui singura diagnosticul. Apoi ai rabdare si asculta si sfatul duhovnicului....si daca nu se poate si nu se poate sa comunicati...te rogi sa-ti trimita Domnul duhovnicul de care ai nevoie.
Nu este rau nici sa mergi la un psiholog, desi parerea mea personala este ca acesta nu te poate ajuta mai mult decat duhovnicu,l dar si daca o va face intr-o oarecare masura tot conteaza...insa incearca sa urmezi acesti pasi , cu rabdare si atentie explici, intamplarile, apoi ce impact au ele asupra sufletului tau, ce te doare, ce te apasa ,ce te imbolnaveste...si nu incerca sa mergi la psihoterapeut cu idei preconcepute, CA NU TE VA INTELEGE, SAU TE VA JUDECA...fiecare om este unic in univers...fa mai intai cateva rugaciuni...sunt sigura ca Dzeu iti va scoate in cale persoanele care te vor ajuta.
Iti doresc sa te reechilibrezi si sa te refaci sufleteste cat mai curand!
Doamne ajuta!
|