Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Aline nu sunt eu vinovat de inechitatile salariale din sistemul capitalist care,nota bene,nu a promis niciodata egalitate :)
|
Ce te face sa crezi ca sunt admiratorul utopicului, pamantesc, "Liberté, égalité, fraternité"?
Subliniam cum o diferenta intr-o stare materiala poate da o diferenta de atitudine mentala.
Sau cum spunea cineva, faptul ca a avut un handicap fizic major, l-a facut sa-si dirijeze toata energia si vointa spre latura intelectuala unde a obtinut rezultate remarcabile, peste medie, altfel ar fi obtinut rezultate pe ambele directii insa ambele mediocre.
Cam asa si noi, neavand multe in plan material - avem si mai putine distrageri de la ce conteaza cu adevarat.
Citat:
La acel sinod panortodox de care se tot vorbeste dar nu se tine lamuriti problema(I.Karmiris chiar a cerut asta), am vazut in viata de zi cu zi toate abordarile posibile iar pt mine notiunea de ,,iconomie"pare doar o solutie nefericita,inexistenta in perioada apostolica,de exemplu, dar dictata ulterior de ratiuni istorice(sec II ref la botezul ereticilor) care,ne place sau nu,mai si schimba din cand in cad viziunea originala.Apoi a urmat latul slabiciunilor cu punct terminus polemica voastra de azi trecand prin poze,vizand principii si calit nervi.In cazu meu,de calvin,ipotetic vorbind,stii ce s-ar aplica in ziua de azi?Ceva numit ,,iconomie redusa" m-am informat :) Inca nu imi pot alunga zambetul de pe buze cu gandul la cum au evoluat lucrurile asa,de-a lungul istoriei,prin meandrele concretului,vorba unui clasic in viata :)
|
Eh, aici sa zicem ca esti niteleus victima "perspectivei critice", protestante, asupra Istoriei Bisericii.
Ei vad mai mult eroare (trebuie sa-si justifice cumva propriile erori, nu?) noi vedem pronie - chiar peste un strat de omenesti caderi, Dumnezeu a scos si a tinut la lumina ceea ce este bine.
Exemple de iconomie cred ca gasesti destule si in Noul Testament, asa cum sunt si exemple destule de nu prea straluciti crestini, desi focusul aceleasi mentalitati este doar pe latura glorios-miraculoasa a aceleasi perioade.
Citat:
Ce zici,crezi ca intru cu iconomie la jumatate in campiile vesnic verzi,voi fi un fel de discount religios provenit dintr-o lume foarte,da foarte,adaptabila :) O sa ma tragi de urechi si acolo pt inechitatea asta? :)
|
Certitudinea mantuirii? Eu n-as paria pe doctrina asta.
Apropo, daca tot ai dat-o intr-un ton personal, tot in cartea unde era exemplu de mai sus, mai spunea o chestie interesanta: multi refuza sa vina la Hristos motivand asta cu indoieli de ordin intelectual, cand de fapt adevartul motiv sunt de fapt patimi mascate.
Tu ai multe din aparentele unui ortodox autentic, ce te retine sa vii intr-o Una si autentica Biserica? Doar "perspectiva critica" + ceva false certitudini care sa umple golul creat de prima?