
09.08.2013, 17:34:31
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Nu e vorba de suspiciuni, doar ca nu inteleg anumite lucruri. Adica:
eu stiu ca te duci la biserica si se tine slujba. Bun. La fiecare Sf. Liturghie se face proscomidie si se pregateste Sf. Impartasanie pentru ziua respectiva.
Si la un anumit moment al slujbei, te duci si o primesti.
Este asa, sau nu?
Ei voi spuneti ca te poti duce dimineata la nu stiu ce ora si te impartasesti si pe urma poti sa bei, sa mananci, sa-ti iei medicamentele, sa te speli pe dinti.
Pai ar fi superb sa fie asa. Si stiu ca exista Sf. Impartasanie care se pastreaza pentru cazuri speciale.
Dar acum vin si intreb:
Daca este asa simplu si posibil, de ce nu se face in felul acesta pentru toata lumea? De ce nu ne putem impartasi chiar la inceputul slujbei, sau inainte sa inceapa, in loc sa stam ore intregi pana vine momentul si suferim de sete si foame si ni se face rau?
Ca unii care trebuie sa ia medicamente, sau copiii care nu rezsita de foame atata vreme ar trebui sa fie tot timpul impartasiti devreme.
Sf. Euharistie este pusa mai la sfarsitul slujbei. Asta este.Si unii incep slujba la o ora, altii mai tarziu, dupa cum se poate.
Sf. Impartasanie aia pastrata special, este pentru cei bolnavi care nu pot veni la biserica, pentru cei din spitale si etc.
|
Bine este sa ne impartasim la momentul potrivit, dar copii si cei cu probleme se pot impartasi mai devreme din sf impartasanie pt bolnavi (care se face in joia mare).
|