View Single Post
Vechi 09.08.2013, 18:16:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia,

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Dar acum vin si intreb:
Daca este asa simplu si posibil, de ce nu se face in felul acesta pentru toata lumea? De ce nu ne putem impartasi chiar la inceputul slujbei, sau inainte sa inceapa,
Rugăciunile Liturghiei au un rol curățitor pentru participanții care urmează să se împărtășească după ce Jertfa nesîngeroasă s-a săvîrșit pe Sfîntul Altar. Liturghia este plină de simboluri de o teologie profundă, care trebuie înțelese de creștinii ce asistă la ea. Liturghia este unirea Cerului cu Pămîntul, a Bisericii Biruitoare cu Biserica Luptătoare. Este Raiul pe Pămînt, prin prezența nemijlocită a Lui Dumnezeu între noi și în noi prin Trupul și Sîngele Lui Hristos. De aceea, scopul ei este Împărtășirea noastră.

Uite aici două lucrări care îți vor clarifica din întrebări.

Sfîntul Nicolae Cabasila - Tîlcuirea dumnezeieștii Liturghii
Sfîntul Maxim Mărturisitorul - Mistagogia

Citat:
in loc sa stam ore intregi pana vine momentul si suferim de sete si foame si ni se face rau?
Ca unii care trebuie sa ia medicamente, sau copiii care nu rezsita de foame atata vreme ar trebui sa fie tot timpul impartasiti devreme. Si sunt si preoti care au de luat medicamente...
Dacă suferi rău de foame cînd sari o singură masă e semn că stai prost cu sănătatea. Ar trebui să-ți faci o detoxifiere.

Copiii foarte mici, bebelușii, nu trebuie să ajuneze. Ei trebuie alăptați oricînd au nevoie. Copiii mai mari, să zic cei de la grupa mare încolo, pot fi obișnuiți să sară peste micul dejun duminică. În timp îți garantez eu că nu le va mai fi foame duminică pînă la prînz. Am două argumente că organismul se obișnuiește fără mîncare dacă o faci periodic:

1. Mulți ani la rînd am sărit micul dejun înainte de Liturghie. După o vreme nu mi-a mai fost foame pînă la amiază.
2. Începînd din ianuarie 2013 nu am mîncat miercuri, adică de marți seara pînă miercuri seara, timp de ~24 de ore, am băut apă și atît. Deci sar două mese și acum nu-mi mai este foame miercuri, doar uneori, rar, am o senzație că parcă aș mînca ceva, dar nu pot s-o numesc foame.

Avantajul nemîncarii duminică dimineața este în primul rînd detoxifierea corpului, lucru de care au nevoie și copiii, doar și ei sînt atacați din toate părțile de otrăvuri, nu numai noi. Poate că de asta au și hotărît Sfinții Părinți ajunarea pînă la Împărtășanie, să ne prezentăm cu trupul mai curat, mai bine pregătit pentru unirea cu Dumnezeu în Sfintele Taine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote