View Single Post
Vechi 09.08.2013, 18:21:18
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Tu de ce rastalmacesti cea ce iti spun ceilalti? De ce auzi numai partial, iei ce iti convine, trunchiezi, din ce spun ceilalti si pe urma te miri ca nu intelegi? Ce nu intelegi? Partea pe care nu ai vrut sa o auzi/bagi in seama din ce spun ceilalti?

Uite ce iti spunea Jamaica:

Adica nu "noi" spunem ca "tu" te poti duce dimineata sa te impartasesti, ci ai primit sfatul sa iti intrebi preotul ca sa iti spuna TIE cum sa faci in situatia ta.

Apoi ti-a spus ca daca trebuie sa iei pastile - adica DACA esti bolnava = o situatie speciala, cum de fapt si TU stii foarte bine ca impartasania aceea este pentru situatii spaciale, bolnavi, nu pentru oricine crestin sanatos care nu are chef sa stea la toata slujba!

Iar tu stiai foarte bine acest lucru vad (ca impartasania aceea de dimineata este pt cei bolnavi, cazuri speciale), dar nu stiu de ce mai intrebi si mereu ajungi la concluzia ca tie iti este neclar, desi cunosti bine teoria
Of mai Adam. Uite inca o data ce scrie Jamaica:

În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
"fiecare sa faca cum ii spune preotul. daca trebuie sa iei pastile te duci dimineata la 8 te impartasesti , apoi iti iei si pastilele bei si apa te speli si pe dinti . daca vrei se poate"

Sa intrebam preotul, dar apoi decreteaza ca daca trebuie sa iei pastile sa te duci la ora 8 si etc...
Daca tu ai inteles altfel, fie si asa.
Preotul meu zice poti lua medicamentele inainte. Sufletul meu zice ca nu, ca trebuie sa respect o regula. Iisus oare cum o fi spus (cum o spune)?
Eu cred ca nu intelegi framantarile mele si nu are rost sa mai discutam.

Stii este ca si cum esti un copil acasa si exista niste reguli. Mama iti spune intr-un fel, tata in alt fel (e mai sever), bunica alt fel. Si copilul nu stie cum este bine de fapt.
Si mai mult decat atat: sa zicem ca mama nu mai este si tu vrei sa faci ceea ce a lasat ea ca regula. Tata zice ca nu e asa, ca nu e bine, bunica zice altfel, bunicul altfel. Pe mama nu poti s-o intrebi si regula este de la ea.

Asa si aici: Iisus nu mai este, regula este de la El. Preotul X zice intr-un fel, Adam in alt fel, Jamaica in alt fel, si etc. iar tu (adica eu) vrei sa faci asa cum a zis Iisus. Dar pe El nu poti sa-l intrebi si nu scrie nicaieri astfel de detalii.