Citat:
În prealabil postat de adam000
Ar fi bine sa te stradui sa nu te mai faci foc si para pentru ca s-ar putea ca sa iti faci rau singura in fata lui Dumnezeu daca tu te faci foc si para.
Tie ti-ar placea sa se faca Dumnezeu foc si para pe tine daca vreodata ai face ceva nedrept altuia? Caci cu ce masura judeci altora, cu aceea ti se va masura. Si cat timp tu ai drept principiu sa te faci foc si para unde crezi tu ca intalnesti minciuna si nedreptatea, nu poti sa ceri sau macar sa speri ca la un moment dat, daca tu esti nedreapta cu ceva, sa nu se faca si Dumnezeu foc si para pe tine.
Cat timp tu ai acest principiu, cum poti tu sa ceri, sau macar sa speri, la mila lui Dumnezeu, daca tu nu ai mila de ce ti se pare tie ca ar fi nedreptatea altora (si poate ca nu este), si te manii si te faci foc si para fara mila (poate pe oameni nevinovati).
|
Draga Adam acest subiect este foarte important si cred eu ca e bine sa il dezbatem si sa reflectam la el impreuna.
cuvintele mele au fost:
" Adevarat ca atunci cand intalnesc minciuna si nedreptate ma fac foc si para. Imi place adevarul si corectitudinea."
ti se pare deplasat si complet neortodox sa uram minciuna si nedreptatea? eu zic ca parintii nostrii, sfintii nostri spune sa uram pacatul, sa uram minciuna si sa nu ne placa nedreptatea. Ba mai mult Iisus Hristos spune ca minciuna vine de la tatal minciunii care stiti dvs care este.
In cuvintele mele de mai sus, apare cumva cuvantul om? am spus eu cumva ca ma fac foc si para pe oamenii care spun minciuni si fac nedreptati? deci ai presupus ceva legat de gandurile mele. presupui ca eu in loc sa urasc minciuna si nedreptatea urasc oamenii care practica asemenea lucruri. Pai daca presupui atunci cum poti sa ai certitudini, stii tu gandurile mele , nu crezi ca le stie Dumnezeu mai bine?
Acum, cum se manifesta minciuna si nedreptatea ca doar nu alearga calare pe un caine. Iaca sunt niste oameni care le poarta.
Ia sa vedem cum trebuie sa ne purtam noi in acest caz?
Ca de spunem iubim oamenii asadar iubim si minciunile si nedreptatile lor , slujim la doi domni si aia e cam stii dumneata ce.
De spunem iubim oamenii dar nu iubim minciuna si nedreptatea, cu siguranta cineva se sesizeaza, ca se simte, stii dumneata, ca unii oameni cand poarta pacate , alea uratele, asa de adanc se inradacineaza incat omul in tot ce face si ce zice si ce arata , arata pacatul sau. Eu nu stiu lucrurile astea prea bine dar le-am citit la sfinti ca asa se manifesta pacatul.
Deci astept de la dumneata sa ma inveti, cum facem practic sa respingem pacatul dar sa iubim pacatosii.
legat de expresia foc si para eu cred ca daca ne vom face toti foc si para pe minciuna, pe nedreptate si pe pacat, lumea s-ar schimba la propriu , nu credeti?