Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Multumesc pentru parerea de la fata locului.
Da, interesant ca la Londra au totusi vicii clasice, caci nici unele din acestea nu mi se par vicii moderne.
Am cautat un pic pe net si am gasit acest TOP 6 Vicii Moderne :
Daca pana de curand erai numit 'vicios' in contextul in care bei cafea in fiecare dimineata, fumezi sau consum alcool ocazional (sau nu), au inceput sa apara tot mai multe dependente fata de lucruri sau activitati mai...neobisnuite.
De la operatii estetice la dependenta de munca, toate viciile prezentate in topul de mai jos sunt pe cat de reale, pe atat de periculoase.
6. Dependenta de telefon
Daca aveti in cercul de prieteni o persoana pe seama careia faceti glume atunci cand ii suna telefonul in mod constant sau pare a fi posedata si trimite sms-uri in continuu, aflati ca este posibil sa aiba o problema. Foarte multe persoane au declarat ca nu ar rezista mai mult de o zi fara telefonul mobil si fara a vorbi cu ajutorul lui. Acest lucru depaseste necesitatea, intalnita doar la oamenii de afaceri si la persoane cu un program ce presupune contactarea clientilor, etc. Din pacate, aceasta noua "boala" se manifesta rapid si in randul tinerilor, preponderent in randul liceenilor care ar putea sa renunte la internet si jocurile pe calculator pentru cateva zile insa nu si-ar putea imagina, de exemplu, un weekend fara mobil.
|
Asta este pe prim plan. Oriunde mergi , intorci capul, fiecare este cu ochii in smartphone sau Iphone , cu castile pe urechi, navigand pe internet, pe chat-uri sau pur si simplu ascultand muzica. Unii dantuie sistematic dupa muzica ascultata. telefonul este cu ei pretutindeni, cand alearga in parcuri, telefonul e prins de brat cu un suport special si castile de rigoare. in trenuri cat dureaza calatoria sunt cu ochii in telefon. Aici nu prea se comunica prin convorbiri, totul se face prin mesaje text care sunt gratuite. Companiile telefonice au in oferta lor mesaje text nelimitate precum si internet nelimitat pe telefon.