View Single Post
Vechi 12.12.2007, 19:11:40
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Monah aghiorit

În vara anului 1991 am mers la chilia Panaguda împreună cu niste colegi de-ai mei politisti. Acolo l-am întrebat pe staretul Paisie despre diferite subiecte nationale si mai ales despre nenumăratele provocări venite din partea turcilor. Atunci el ne-a răspuns: "Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult . Nu va trece mult timp după atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi cor căsăpi. Asa cum rupi o coală de hârtie tot asa va fi sfâsiată Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de către turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregătirea marelui război care va urma. .După destrămarea Turciei, Rusia, va continua războiul până va ajunge în Golful Persic si îsi va opri tripele lângă Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însă nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe să aducă trupe pentru ai ataca pe rusi.
Războiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmă vor pierde rusii. Se va vărsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest război. Toti cei dinjurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însă noi vom sta de-o parte."
A doua întâlnire a fost in vara anului 1992. Pe atunci eram încă politist. Am întrebat iarăsi despre problemele nationale si am primit acelasi răspuns. Când am plecat Staretul mi-a spus: "Eii, stai aici! Unde mergi? Aici vei rămâne". Stia ca mai târziu aveam să devin monah.
[b][b][color=red]
Reply With Quote