Eu cred ca decizia de a avea sau nu un copil revine parintilor.Vezi de multe ori familii cu 10-11 copii desi ei nu au unde sta,ce manca,o slujba,si bineinteles ca dupa aceea nu se pot ocupa de acei copii,care ajung de multe ori,pe la inchisori.Da,sigur,se poate intampla ca un astfel de copil sa ajunga un geniu,sa aiba o cariera stralucita......dar sansele sunt mici,ptr ca se ajunge intr-o situatie aproape fara iesire:educatia este conditionata de situatia materiala(si acum,sa nu spuneti ca este gratuita-asa o fi,dar la scoala iti cer bani ptr scoala,clasa,plus manuale,carti,dictionare,plus haine,caiete,etc,etc,parintii aleg de multe ori sa il opreasca dupa 10 clase(daca au noroc sa le faca si pe acelea),si cu 10 clase nu te angajeaza aproape nimeni.Plus mediul in care traiesc,ptr ca in multe din aceste familii violenta este prezenta,bautura.
Si daca alegi sa nu ai o relatie refuzi dreptul unui copil de a se naste.Si eu as fi preferat ca mama mea sa aleaga acesta varianta,decat sa ma nasc cu vreo boala genetica,sau intr-o familie si un mediu unde sa stiu ca nu am nicio sansa.
|