Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ciupercile se prajesc numai in unt, nu in ulei, ca sa dezvolte gustul lor minunat. In Post, evident, in margarina. Sunt insa bune si goale, puse in tigaie fara grasime: zeama lor se aduna in palarie si e f buna. De aceea, cand faceti ciuperci la gratar, nu intoarceti cuipercile pe ambele parti, caci se pierde acest suc lasat de ele si care face toti banii. Cui ii mai trebuie carne, cand ai ciuperci?!?
|
Nu trebuie să prăjim nimic, decît dacă vrem să îmbolnăvim familia.
Uleiul de floarea-soarelui trebuie evitat chiar și crud. Cel puțin cel care e depozitat în sticle transparente (99% e ținut în plastic transparent).
Margarină? Adică să mîncăm plastic în post? Mai bine nu mîncăm nimic în post... :)
Cînd am fost în Israel am fost uimit că în salata de la galantar mi-au pus ciuperci crude. Dar le-am mîncat și am învățat cu ocazia aceea că nu trebuie să coacem / fierbem / prăjim ciupercile. Cu mămăligă, usturoi și eventual o fiertură de boabe sînt excelente.