View Single Post
Vechi 13.08.2013, 01:00:57
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cuvântul deșert cred eu că poate fi chiar și cel care are (sau pare că are) legătură cu credința, cu mântuirea, însă este neziditor, gol.
Multumesc pt aceasta frumoasa explicatie. Inseamna ca Dobrin are dreptate in prima parte a mesajului sau, cand spune:

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
ca sa zideasca cuvantul nostru are nevoie de Harul lui Dumnezeu. Doar atunci nu zideste, cand lipseste Harul.
Si de asemenea banuiala mea:

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Oare inseamna ca despre realitatile duhovnicesti pe care nu le cunoastem experential nu ar trebui sa graim?
Dar, daca Dumnezeu este Cel care face toate acestea pentru noi (el face ca un cuvant sa nu fie gol, ci ziditor), atunci singura solutie ca noi sa avem sansa sa nu graim in desert, ar fi sa ne rugam inainte lui Dumnezeu ca sa faca El sa ne ajutam pe aproapele nostru prin sfatul sau ceea ce ii spunem aproapelui nostru - adica, dupa cum spui:

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Dar un exercițiu al tăcerii însoțite de rugăciune cred că este necesar pentru ca și vorbirea să ne fie cu folos.

Last edited by adam000; 13.08.2013 at 01:03:28.
Reply With Quote