Ma adresez acum tuturor forumistilor de pe acest topic si va rog frumos sa nu va suparati.
Poate recititi comentariul parintelui Petru Pruteanu (referitor la „minunea” cu botezul etc.), chiar daca din prima, nu sunteti de acord cu ce scrie acolo.
Poate, n-ar fi rau, sa cititi atent si cu sufletul si cu mintea, ce scriu Sfintele canoane despre Botez. Chiar nu mai sunt importante? Din Sfintele canoane nu reiese CLAR ca botezul romano-catolic nu este valid/ dar nici ca ar fi valid. Sunt nuanțe. Trebuie citit, inteles. Si oricum, trebuie sa apelam la un duhovnic.
Poate n-ar fi rau sa recitim din sfintii parinti despre minuni, idoli, idolatrie, false minuni etc.
Revenind la poza topicului, cred ca ideea e din aceeasi categorie (si sunt si altele dar acum n-am avut vreme sa caut) cu topicul: „Intoarcerea raului Iordan – numai pe stil vechi”.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15960
<<Raul Iordan se intoarce, imaginile acestea sunt elocvente. Dumnezeu ne trimite un semn pentru noi necredinciosii. Data este aceasi ca si acum 2000 de ani, de Boboteaza pe stil vechi.>>
Daca ortodoxia are nevoie de astfel de dovezi pentru a demonstra validitatea Botezului, atunci:
1. ori ortodoxia nu e ceea ce tot spunem la fiecare doua mesaje din cinci
2. ori nici unul dintre noi nu e ortodox
3. trebuie sa-i dam dreptate domnului Decebal care vorbeste despre „ortodoxisti”
Mesajul domnului Decebal:<<Dar ce este tipic Ortodoxiei......propaganda ortodoxistă cu fotografii trucate, falsificate? Credeți cumva că are Ortodoxia nevoie de o atât de dezavantajoasă propagandă? De ce nu apără ortodoxiștii "ortodoxia" lor cu argumente reale, spre exemplu cu prezența Duhului Sfânt în viața lor? Dar este mai ușor să-L "prinzi pe Duhul" în poze trucate și măsluite decât să Îl ai prezent și lucrător în viață, nu-i așa?>>
Cred ca este printre putinele mesaje care, referindu-se strict la fotografia de pe topic, spune exact ce trebuia sa spuna: ca ortodxia nu are nevoie de astfel de propaganda pagubitoare. Ba chiar astfel de mesaje, poze, idei etc. sunt impotriva ortodoxiei. Si atunci, se naste intrebarea:
Sustinem ortodoxia, sau o denigram?
Ce inseamna sa crezi in Dumnezeu? Credinta e totuna cu confirmarea? Atunci de ce ne spune Biblia: ”Cred Doamne, ajuta necredintei mele?” (Marcu 9,24)
Si, in tot ceea ce spunem si scriem sa plecam de la Cuvantul lui Dumnezeu din Biblie si atunci, cu siguranta, n-am mai bate campii.