View Single Post
Vechi 13.08.2013, 15:22:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu trebuie să prăjim nimic, decît dacă vrem să îmbolnăvim familia.

Uleiul de floarea-soarelui trebuie evitat chiar și crud. Cel puțin cel care e depozitat în sticle transparente (99% e ținut în plastic transparent).

Margarină? Adică să mîncăm plastic în post? Mai bine nu mîncăm nimic în post... :)

Cînd am fost în Israel am fost uimit că în salata de la galantar mi-au pus ciuperci crude. Dar le-am mîncat și am învățat cu ocazia aceea că nu trebuie să coacem / fierbem / prăjim ciupercile. Cu mămăligă, usturoi și eventual o fiertură de boabe sînt excelente.
DA, intr-adevar ciupercile se pot manca si crude, dar sunt situatii in care trebuie pregatite intr-un fel, de ex.: cand faci ciulama de ciuperci. Atunci recomandabil este ca faina din care faci sosul sa fie prajita in unt, respectiv margarina. Chiar daca margarina este atat de hulita in ultima vreme, eu am mancat de 25 ani margarina si nu am constatat ca imi face rau. Dar fiecare decide pentru sine ce mananca si ce nu.
Margarina=plastic? Eu stiam ca este grasime vegetala... dar poate am inteles gresit.
http://www.wikifood.ro/nutritie/prin...rganismul.html
Dar mai stiu ca bolile se nasc in primul rand din cauza pacatelor noastre si atunci imi concentrez atentia la acestea.
Reply With Quote