View Single Post
Vechi 13.08.2013, 18:09:30
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
DA, intr-adevar ciupercile se pot manca si crude, dar sunt situatii in care trebuie pregatite intr-un fel, de ex.: cand faci ciulama de ciuperci. Atunci recomandabil este ca faina din care faci sosul sa fie prajita in unt, respectiv margarina. Chiar daca margarina este atat de hulita in ultima vreme, eu am mancat de 25 ani margarina si nu am constatat ca imi face rau. Dar fiecare decide pentru sine ce mananca si ce nu.
Margarina=plastic? Eu stiam ca este grasime vegetala... dar poate am inteles gresit.
http://www.wikifood.ro/nutritie/prin...rganismul.html
Dar mai stiu ca bolile se nasc in primul rand din cauza pacatelor noastre si atunci imi concentrez atentia la acestea.
Mihaela,

Sos cu făină prăjită în margarină?! Vrei să-ți ucizi familia?

Eu zic să mai cauți și alte articole despre margarină, cum ar fi ăsta. Verifică și sursele, nu crede orbește tot ce citești. Vezi ce sînt acizii grași saturați, grăsimile trans, trigliceridele. Vezi cîte chimicale se bagă în margarină și care e procesul tehnologic de fabricare. La sfîrșit răspunde-ți sincer la întrebarea dacă îți place gustul acestei substanțe (pentru mine e ca și cum ai mînca plastic moale). Între timp, ia o cutie, citește eticheta și vezi cîte substanțe cu denumiri pe care nu le înțelegi sînt scrise acolo.

Eu și cînd cumpăr ulei de măsline sînt atent să nu fie concentrația de acizi grași saturați mai mare decît 14g, raportul AG mononesaturați / AG polinesaturați să fie minim 6, recipientul din sticlă să fie cît mai închis la culoare. Nu e greu, dar trebuie să știi lucrurile astea și să-ți pese.

Două din păcatele-sursă pentru multe alte păcate sînt neștiința și ignoranța. Astea ne bagă în groapă mai înainte de vreme, pentru că dăunează atît sufletului, cît și trupului. Tocmai a fost înmormîntarea unui fost coleg care a murit de cancer, la 35 de ani. A lăsat în urmă părinții înnebuniți de durere, soția văduvă și copilul fără tată. Mama mea a avut accident vascular cerebral cu urmări foarte grave din cauza găsimilor saturate (alea care la temperatura camerei sînt solide, cum ar fi untul, grăsimile animale, margarina), pentru că ele blochează în timp vasele de sînge și în special capilarele.

Cine are urechi de auzit să audă. Ceilalți își vor înmormînta copiii și partenerii de viață sau vor pleca ei din lumea asta mai înainte de vreme.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote