Am mai cules cateva sfaturi de pe net.
Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.
Mamaliga nu va mai face cocoloase daca, inainte de a pune malaiul la fiert, se stropeste cu apa rece.
Se poate evita zaharisirea dulceturilor prin adaugarea de putina sare de lamaie dizolvata in apa calda in timpul fierberii, sau prin adaugarea unei felii de lamaie deasupa dulcetii din borcan.. (prefer felia de lamaie pentru a fi totul cat mai natural).
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.
Ciorba de fasole verde sau uscata va fi mai aromata daca i se adauga o lingurita de zahar.
Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase daca vor fi lasate la rece timp de o ora.
La prepararea dulceturilor se folosesc numai vase emailate; pentru prepararea siropului, se pune zaharul sa se dizolve in apa rece si numai dupa aceea se da la fiert.
Dupa ce se scurge prima apa de la fasole, se adauga la fiert 2-3 catei de usturoi.
Zeama de varza murata, atunci cand este folosita la acritul ciorbei, mai intai se fierbe separat intr-un vas cu o ceapa, se spumeaza, abia apoi adaugandu-se la ciorba.
Friptura nu se sareaza inainte de a fi pusa pe gratar, pentru ca substantele nutritive din ea, sub influenta sarii se elimina.
Pastele fainoase nu se prind de fundul vasului daca in timpul fierberii se adauga putina sare.
Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.
|