Aveea Jean Constantin o melodie foarte sugestiva pe tema asta- a mancarii in general si a "mancarii sanatoase"": yutub- ""Jean Constantin Vreau sa fac un chef nebun""!
Acuma nu putem manca numai verdeturi sau numai vegetarian- trebuie si carne si lactate!
Iar carnea sa zicem intr-un bors sau ciorba merge numai farta, dar la friptura nu ai cum sa nu o prajesti! O varza cu ciolan , celebrele (daca mai tineti minte) conserve de fasole cu carnati, la un gratar la iarba verde (unde mai ales acuma vara cand e cald merge si o bere) , o parjoala sau sarmale nu au de ce sa faca rau.
Iar cu micii fac parte din traditia romaneasca, sunt gustosi, nu vad ce ar fi rau la ei (cu conditia ca si carnea din care sunt preparati sa fie proaspata- asta conteaza foarte mult) si romanul nicioadata nu cred ca va putea renunta la ei!
Poate cea mai gustoasa mancare si bine preparata am intalnit-o in Basarabia! Aia intradevar specialisti cand vine vorba de bucatarie- e adevarat si multe rusoaice de pe acolo la gabarit cam "balsoi"- "tanc T-32""!
|