Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
DA, intr-adevar ciupercile se pot manca si crude, dar sunt situatii in care trebuie pregatite intr-un fel, de ex.: cand faci ciulama de ciuperci. Atunci recomandabil este ca faina din care faci sosul sa fie prajita in unt, respectiv margarina. Chiar daca margarina este atat de hulita in ultima vreme, eu am mancat de 25 ani margarina si nu am constatat ca imi face rau. Dar fiecare decide pentru sine ce mananca si ce nu.
Margarina=plastic? Eu stiam ca este grasime vegetala... dar poate am inteles gresit.
http://www.wikifood.ro/nutritie/prin...rganismul.html
Dar mai stiu ca bolile se nasc in primul rand din cauza pacatelor noastre si atunci imi concentrez atentia la acestea.
|
Tocmai pt ca bolile se nasc din cauza pacatelor si neputintelor noastre,trebuie sa fim si mai atenti cum ne sprijinim sanatatea dpdv al alimentatiei si al odihnei.
Nu stiu cum sunt claditi trupeste oamenii mai in varsta-insa la noi in familie,de exemplu s-a gatit traditional(DECI PROST)iar eu m-am imbolnavit la varsta de 9 de gastrita,care a culminat cu ulcer in jurul adolescentei si apoi cu sindromul colonului iritabil,la varsta adulta.Acum ma confrunt cu reflux esofagian.Ma simt bine numai cand ma hranesc cu hrana cruda,insa nu pot fi atat de consecventa in fiecare zi.
Imi aduc perfect aminte,ca doctorii din copilarie au discutat cu mama sa nu mai gateasca cu sosuri,rantasuri,prajeli si grasime daca isi doresc vindecarea mea.
Mama a inceput sa gateasca mai"light"insa totusi nu ne-am despartit de vesnica si eterna ceapa prajita in ulei cu care se incepe orice mancare in Romania.Apoi eu nu m-am putut desparti de cartofii prajiti sau de condimente -in special otet si ardei iuti.
Abia mai tarziu,am aflat ca(,)cartofii se pot si coace in cuptor,taiati felii si presarati cu ulei.In felul acesta ,nivelul de acrilamida este cat mai redus.
Nu mai gatesc nimic romaneste,cu exceptia salatei de vinete,a ardeilor copti si a salatei de cartofi orientala.
Nu mai gatesc mancarurile traditionale cu rantas si sosuri care fierb ore in sir pe aragaz,mancarea buna si sanatoasa se prepara repede si nu trebuie sa fiarba pana ce legumele abia se mai recunosc inauntru.
Ori nu am mancat o ciuluma buna,ori ciulamaua nu este buna...
Imi plac mai mult ciupercile crude sau fripte decat ciulama.
In plus,sosurile/mancarurile/deserturile care reprezinta ecuatia Grasime+Amidon sau Grasime+Amidon+Zahar sunt cele mai rele pt sanatate

redispun la ingrasare,care ingrasare duce la tensiune mare,dezechilibru hormal(tesutul de grasime fabrica estrogen pe langa glandele responsabile de asta),problem de circulatie(care vor lipsi tesuturile si organele de oxigen).
In cativa ani,de alimentatie nesanatoasa,lipsa de odihna si evitarea activitatii fizice trupul se degradeaza,se umple de toxine iar tesuturile oxideaza,totul imbatraneste prematur,bolile se tin lant si culmina cu aparitia unui cancer,acolo unde un organ,un tesut a cedat primul.