Multe persoane din jurul meu afirma ca mancarurile nu au gust daca nu sunt facute pe baza de ceapa prajita ...
Nimic mai neadevarat!
Eu fac toate ciorbele/supele cu o baza-o zeama in care au fiert tot felul de legume,radacinoase,ierburi si cotoare:
-3-5 morcovi
-1cartof mare
-1 ceapa mare
-ceapa verde
-cotoare de broccoli
-cotoare de varza si varza,ambele culori
-praz
-ardei grasi
-1 cartof dulce
-3-4 fire telina+frunze
-1catel usturoi
-2 sfecle mici
-1 pastarnac
-apa de izvor
-sare
Fierb pana ce se inmoaie totul si zeama capata un puternic gust de legume,apoi strecor supa si fie pastrez legumele si le pasez,fie le arunc pastrez numai zeama si o folosesc ca baza pt o alta supa,in care pun alte legume si nu le fierb mult!
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Last edited by Yasmina; 15.08.2013 at 17:37:42.
|